Νάξος: Αναστάτωση στο Γλινάδο για το μεγάλο αριθμό αλλοδαπών που ζουν στο χωριό – Καταγγελίες σε αστυνομία και τμήμα Υγιεινής

Newsroom
03/11/2020 19:06
 
 
 

 

Διαστάσεις έχει πάρει το θέμα της διαμονής μεγάλου αριθμού αλλοδαπών στην περιοχή του Γλινάδου Νάξου.

Ο πρόεδρος του χωριού Γιάννης Σέργης καθώς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Προοδευτικός Όμιλος Γλινάδου, κατέθεσαν καταγγελία τόσο στο Αστυνομικό Τμήμα Νάξου όσο και στο Τμήμα Υγιεινής μετά από παράπονα των κατοίκων του χωριού.

Όπως έκανε γνωστό στο naxostimes.gr ο πρόεδρος του Γλινάδου Γιάννης Σέργης, η κατάσταση έχει ξεφύγει και μάλιστα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η κοινωνία με την πανδημία σε έξαρση, δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται μέσα σε ένα σπίτι 10-15 αλλοδαποί χωρίς κανείς να γνωρίζει τις συνθήκες υγιεινής κάτω από τις οποίες ζουν.

Ο κ. Σέργης τόνισε ότι η καταγγελία έχει γίνει πριν από 20 περίπου ημέρες και πριν το περιστατικό της άσκησης βίας από αλλοδαπό σε 50χρονη γυναίκα του χωριού.

«Από το μαγαζί του Βερνίκου μέχρι την παλιά δεξαμενή, μέσα στο κέντρο του χωριού δηλαδή, είναι 6-7 σπίτια στα οποία μένουν περισσότεροι από 80 αλλοδαποί» σημειώνει ο κ. Σέργης. Όπως αναφέρει τόσο ο ίδιος όσο και άλλα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου και των Συλλόγων, έχουν γίνει αποδέκτες παραπόνων από τους κατοίκους οι οποίοι ζητούν την παρέμβαση των αρχών ώστε να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα.

«Καθημερινά είμαστε αποδέκτες παραπόνων από τους κατοίκους τόσο για θέματα υγιεινής όσο και ασφάλειας αφού όπως μας μεταφέρουν γονείς, τα παιδιά τους φοβούνται να κυκλοφορήσουν και να πάνε στο φροντιστήριο. Αυτό που ζητάμε από τις αρχές είναι να ελέγξουν τα σπίτια και να δουν ποιοι είναι νόμιμοι και ποιοι όχι και κάτω από ποιες συνθήκες ζουν αυτοί οι άνθρωποι».

«Μέσα σε ένα μικρό σπίτι του χωριού μπορεί να διαμένουν ακόμα και 10-15 αλλοδαποί» σημειώνει ο κ. Σέργης και προσθέτει ότι μετά το περιστατικό βίας που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες, στο χωριό επικρατεί ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση.

 

(Visited 3.220 times, 1 visits today)

2 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*