Μαγικό σαν παραμύθι το …Γραβιεροχωριό της ΕΑΣ Νάξου! (φώτος)

admin
14/12/2015 16:47
 
 
 

 

Μια φορά κι έναν καιρό… σε μια όμορφη παραλία στη Νάξο, χτίστηκε ένα ξεχωριστό χωριουδάκι, το Γραβιεροχωριό!

Ήταν παραμυθένιο και οι άνθρωποί του ήταν πάντα χαμογελαστοί και φιλόξενοι. Αυτό το χωριό ήταν αλλιώτικο από όλα τα άλλα και δεν υπήρχε πουθενά αλλού στον κόσμο όμοιό του, αφού όλα τα σπιτάκια του είχαν σκεπή φτιαγμένη από τυρί, γραβιέρα! 

Όλα μέσα σε αυτό το χωριό είναι μαγικά… 

Στο γραβιεροχωριό ο επισκέπτης διασχίζοντας τους μαγικούς διαδρόμους, συνάντα αληθινά ζωάκια αυτά που δίνουν το γάλα τους για να φτιαχτεί το περίφημο τυρί αυτού του τόπου, η γραβιέρα του Τυροχωριού Νάξου!

Ξαφνικά, κι ενώ έχεις περάσει από ένα λαχταριστό σιντριβάνι σοκολάτας, συναντάς την είσοδο του μυστικού τυροκομείου του Άι Βασίλη. Τα τυροβασιλάκια δουλεύουν νύχτα μέρα όλο το χρόνο για να είναι όλα έτοιμα . Μόνο που εδώ τα παιχνίδια είναι πεντανόστιμα! Αστεράκια, ελαφάκια, καμπανούλες, ελατάκια όλα χρωματιστά και γευστικά. Όλα… από γραβιέρα !  

Ο Τυροβασίλης δουλεύει κι αυτός ακατάπαυστα αυτές τις γιορτινές μέρες και φτιάχνει νοστιμιές που τις κερνά στους μικρούς και μεγάλους φίλους του χωριού. Γραβιερολουκουμάδες και άλλες πολλές λιχουδιές προσφέρονται απλόχερα σε όλο τον κόσμο!»…

Κι όμως δεν είναι παραμύθι! 

Είναι γεγονός και συμβαίνει αυτά τα Χριστούγεννα στη Νάξο, με διοργανωτή την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου! 
Το “Μυστικό Τυροκομείο του Άγιου Βασίλη” στο Χριστουγενιάτικο Γραβιερροχωριό θα ανοίξει τις πύλες του την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στην παραλία της Χώρας Νάξου (π. Αγροτική Τράπεζα) και θα προσφέρει ξεχωριστές γιορτινές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους αλλά και… άφθονη γραβιέρα! 

Οι μικροί φίλοι έχουν μια αποστολή : Μαζί με τα τυροβασιλάκια να φτιάξουν όσα περισσότερα γραβιεροστολίδια μπορούν για να στολίσουν το δέντρο του χωριού. Το ισότιμο βάρος από τα στολίδια που θα συγκεντρωθεί θα το προσφέρει η ένωση αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου σε κεφάλια γραβιέρας στα ιδρύματα της Νάξου!

Γι αυτό σηκώστε τα μανίκια και φτιάξτε όλοι γευστικά στολίδια στο μυστικό τυροκομείο!

Δοργανωτής: ΕΑΣ Νάξου

Ιδέα- Όργάνωση: Μάνος Μπανασάκης

Σκηνογραφία – μελέτη: David Negrin

Διακόσμηση: Μαρία Κούρτη

Ειδήσεις: Νάξος

 

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*