Στη βουλή το θέμα που ανέδειξε το naxostimes για τον κίνδυνο να μην ανοίξει το ΣΔΕ Νάξου

Newsroom
29/10/2020 21:55
 
 
 

 

Στη βουλή έφθασε το ρεπορτάζ του naxostimes.gr που αφορά το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάξου το οποίο κινδυνεύει να κλείσει λόγω μη απόσπασης εκπαιδευτικού. Το θέμα έφερε στη βουλή με κατάθεση ερώτησης στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού αφορά τη λειτουργία ή όχι του ΣΔΕ Νάξου η οποία είναι στον αέρα αφού η Υπουργός δεν έχει υπογράψει ακόμα και σήμερα, τελευταία ημέρα των εγγραφών, την απόσπαση του ενδιαφερόμενου εκπαιδευτικού.

Στην ερώτηση της η βουλευτής του ΜέΡΑ25, αναφέρει:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της 26ης Οκτωβρίου 2020, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Νάξο κινδυνεύει να μη λειτουργήσει καθώς δεν έχει υπογραφεί η απόσπαση του εκπαιδευτικού που θα αναλάμβανε την ευθύνη των εγγραφών και της λειτουργίας του σχολείου.
Οι μαθητές οι οποίοι είχαν προαχθεί από πέρσι στη Β τάξη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας είναι 33 στον αριθμό και βρίσκονται σε αναμονή, ενώ αρκετοί από τους ανθρώπους που έκαναν αίτηση να εγγραφούν φέτος, βλέπουν να παραμένει η αίτησή τους ανεφάρμοστη, αφού δεν υπάρχει κάποιος να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά ώστε να υλοποιηθεί η εγγραφή και έτσι το σχολείο στην ουσία δεν λειτουργεί.
Όπως αναφέρει ο κ Γιώργος Στεφάνου, ο υπεύθυνος για τα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας στις Κυκλάδες, «Κάθε χρόνο το Υπουργείο Παιδείας αποσπά ένα μόνιμο εκπαιδευτικό στα παραρτήματα του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σαντορίνη και τη Νάξο.
Τη φετινή χρονιά δεν έχει γίνει αυτή η απόσπαση με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποιος να ξεκινήσει τη λειτουργία του σχολείου και να έχει την ευθύνη για το άνοιγμα και το κλείσιμο, τις εγγραφές και όλα τα απαραίτητα στο ΣΔΕ Νάξου».

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένο πως οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει με την πρόσκληση του υπουργείου και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον κ. Στέλιο Μαργαρίτη, εκπαιδευτικός του ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος»,

Ερωτάται η κα Υπουργός:
1. Για ποιο λόγο δεν έχει υπογραφεί η απόσπαση;
2. Θα λειτουργήσει φέτος το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Νάξο;
3. Αν ναι, ποιες άμεσες ενέργειες θα γίνουν για να ολοκληρωθεί η απόσπαση του ενδιαφερόμενου εκπαιδευτικού;
4. Πώς θα αναπληρωθούν τυχόν χαμένες μέρες μαθημάτων, δεδομένου πως 31 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η περίοδος αιτήσεων, κάτι που φέτος δεν έχει γίνει;

Η ερωτώσα βουλευτής

Φωτεινή Μπακαδήμα

(Visited 339 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*