Στο πλαίσιο ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα η ένταξη του «Αρσενικού Νάξου» στα ΠΟΠ προϊόντα

admin
14/12/2015 14:50
 
 
 

Στα τέλη Νοεμβρίου (και πιο συγκεκριμένα στις 20 του μηνός) κατατέθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η μελέτη για την καταχώρηση του τοπικού προϊόντος «Αρσενικό Νάξου» στο κοινοτικό μητρώο ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Η συγκεκριμένη μελέτη παρουσιάστηκε στη Νάξο από τη συντάκτρια της Φιλίππα Μανιού (Διδάκτωρ της Γεωπονικής Σχολής – Ερευνήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο) σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγου Φιλωτιτών στο Φιλώτι η Οργάνωση Μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Νάξο.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο κυβερνητικός βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Μανιός, ο οποίος μίλησε για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, καθώς και για το ιστορικό εκπόνησης της μελέτης. Τόνισε την μεγάλη κοινωνική και οικονομική σημασία που θα έχει η θετική έκβαση της προσπάθειας αυτής για τους παραγωγούς της ορεινής Νάξου, αλλά και όλων των Κυκλάδων.

Επίσης, επανέλαβε την εκπεφρασμένη πολιτική βούληση των βουλευτών και της κυβέρνησης σχετικά με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στα νησιά, σε μονάδες μικρής κλίμακας παραγωγής ποιοτικών προϊόντων.

Ο κ. Μανιός ενημέρωσε ότι οι προσπάθειες του στρέφονται και στον κλάδο της μελισσοκομίας, για τον οποίο έχει ήδη δρομολογήσει μια αντίστοιχη δραστηριότητα. 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος της Κτηνοτροφικής Ένωσης Ορεινής Νάξου Βασίλης Ηλ. Κρασσάς, πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων των χωριών της ορεινής Νάξου, ειδικοί επιστήμονες του τομέα αγροτικής παραγωγής αλλά και παραγωγοί – κτηνοτρόφοι, οι οποίοι διατύπωσαν και τις δικές τους παρεμβάσεις για το θέμα.

 Ειδήσεις: Νάξος

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*