Μητρόπολη Παροναξίας: Ουδεμία άδεια πραγματοποίησης εκδρομής δεν έχει δοθεί από την αρχή της πανδημίας

Άκης Αξαόπουλος
28/10/2020 15:19
 
 
 

 

Αναστάτωση επικρατεί στη Νάξο σχετικά με προσκυνηματική εκδρομή που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στα Κύθηρα και πολλοί από όσους συμμετείχαν σε αυτή επέστρεψαν στο νησί και διαγώστηκαν με κορωνοϊό.

Ιδιαίτερος λόγος έχει γίνει σχετικά με το ρόλο που έπαιξε ο Μητροπολίτης Παροναξίας σε όλο αυτό και εάν είχε δώσει την άδεια του στον ιερέα που διοργάνωσε την εκδρομή.

Η Μητρόπολη Παροναξίας βάζει τέλος στη φημολογία και στα όσα ακούγονται σχετικά με “άδεια” που δόθηκε από το Μητροπολίτη κ. Καλλίνικο για την παραγματοποίηση της εκδρομής, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι:

“ΟΥΔΕΜΙΑ άδεια πραγματοποιήσεως Προσκυνηματικής ή άλλου τύπου ομαδικής εκδρομής Ενορίας ή άλλου εκκλησιαστικού φορέα ή προσώπου έχει δοθεί, από την έναρξη της πανδημίας (δηλαδή αρχές Μαρτίου 2020) μέχρι σήμερα (28 Οκτωβρίου 2020)”.

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος έχει ενημερωθεί για τα όσα λέγονται τις τελευταίες ημέρες επί του θέματος και σε σχετική ανακοίνωση που εξεδωσε πριν από λίγο η Μητρόπολη Παροναξίας σημειώνεται:

Μετά από σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο και δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοινώνεται ότι: Από την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας ΟΥΔΕΜΙΑ άδεια πραγματοποιήσεως Προσκυνηματικής ή άλλου τύπου ομαδικής εκδρομής Ενορίας ή άλλου εκκλησιαστικού φορέα ή προσώπου έχει δοθεί, από την έναρξη της πανδημίας (δηλαδή αρχές Μαρτίου 2020) μέχρι σήμερα (28 Οκτωβρίου 2020).

Επ΄ ευκαιρία πρέπει να τονισθεί ότι με αλλεπάλληλες και συχνές Εγκυκλίους αλλά και με κάθε λειτουργική ή κηρυκτική ευκαιρία, ο Σεβασμιώτατος προτρέπει τους Κληρικούς και τους πιστούς της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας να τηρούν με απόλυτο σεβασμό τα μέτρα υγειονομικής προστασίας εντός των Ιερών Ναών, Μονών, Πνευματικών Κέντρων και λοιπών Ιδρυμάτων (αλλά και εκτός αυτών), καθώς αποτελεί ιερό καθήκον κάθε χριστιανού η προάσπιση του αγαθού της υγείας και η προστασία των συνανθρώπων μας.

(Visited 2.084 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*