Υπό βροχή, χωρίς παρέλαση και με λιγοστό κόσμο ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Νάξο (video+φώτος)

Άκης Αξαόπουλος
28/10/2020 15:22
 
 
 

 

Υπό βροχή, με λιγοστό κόσμο και τηρουμένων των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Νάξο οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του, κατά τον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στη Νάξο δεν πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις.

Στη Χώρα της Νάξου, στις 10.30 το πρωί τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στη Μητρόπολη Παροναξίας με την παρουσία του ιερού κλήρου, των αρχών και λιγοστών πολιτών. Στη δοξολογία παρέστησαν ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες του Γενικού Λυκείου Νάξου «Μανώλης Γλέζος».

Λίγο αργότερα, κι όταν κόπασε η βροχή στο μνημείο των ηρώων της πόλης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων παρουσία των σημαιοφόρων και παραστατών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παρόντες μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο έπαρχος Γιάννης Μαργαρίτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο πρόεδρος της κοινότητας Νάξου Μάκης Μαυρογιάννης, εκπρόσωποι των αρχών, των σχολείων της πόλης και οι σημαιοφόροι και παραστάτες των σχολείων.

Λιγοστός ήταν ο κόσμος που παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις λόγω των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Κατάθεση στεφάνων

Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νάξου Μάκης Μαυρογιάννης καθώς επίσης ο Διοικητής Λόχου Ανεφοδιασμού Ελικοπτέρων, ο Διοικητής Ναυτικού Παρατηρητηρίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, ο Λιμενάρχης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης στεφάνι κατέθεσε εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κυκλάδων.

Για τα σχολεία στεφάνι στο μνημείο των ηρώων κατέθεσαν οι διευθυντές των: Γενικού Λυκείου «Μανώλης Γλέζος», 1ου Γυμνασίου, 2ου Γυμνασίου, ΕΕΕΕΚ, 1ου Δημοτικού Σχολείου, 2ου Δημοτικού, 3ου Δημοτικού  και 4ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στη συνέχεια έγινε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Κούρεντα Αικατερίνη, Φιλόλογο του 1 ου Γυμνασίου Νάξου.

 

(Visited 1.306 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*