ΚΝΕ Νάξου: Να παρθούν μέτρα προστασίας για την υγεία των μαθητών του νησιού και των οικογενειών τους

Άκης Αξαόπουλος
27/10/2020 17:27
 
 
 

 

Οι χθεσινές εξελίξεις με το κλείσιμο τριών ακόμα τμημάτων στη Νάξο, λόγω νοσούντων μαθητών από κορονοιό, αποδεικνύει ότι μόνο η υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων που ακούστηκαν από τα στόματα χιλιάδων μαθητών σε όλη την Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει να μη χαθεί η σχολική χρονιά!

Οι δίκαιοι αγώνες των μαθητών όλο το προηγούμενο διάστημα μέχρι και σήμερα, μπορούν και πρέπει να δικαιωθούν. Γιατί ο προβληματισμός των ίδιων και των γονιών τους για την κατάσταση που βιώνουν, ειδικότερα απέναντι στην προστασία της υγείας τους, είναι γόνιμος και δικαιολογημένος και πρέπει να γίνει δύναμη στα χέρια μαθητών και γονιών στο νησί, που θα ενωθεί με χιλιάδες άλλους σε όλη την Ελλάδα. Δίνεται ένας αγώνας αναγκαίος, γιατί είναι αναγκαίο τα σχολεία να είναι ασφαλή. Δίνεται ένας αγώνας ελπιδοφόρος, γιατί οι μαθητές σπάνε στην πράξη τη σιωπή που κυβέρνηση και ΜΜΕ προσπαθούν να επιβάλουν τη στιγμή που οι ζωές των ίδιων και των οικογενειών τους παίζονται κορόνα-γράμματα. Δίνεται ένας αγώνας καθημερινός που πρέπει να πάρει τέτοια χαρακτηριστικά και στο νησί, γιατί την ίδια ώρα που διεκδικούν τα αυτονόητα δέχονται τη συκοφαντία και την τρομοκρατία από κυβέρνηση, ΜΑΤ, διευθυντές με συλλήψεις, απειλές.

Η κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό! Να σταματήσεί να μιλάει για χαμένες διδακτικές ώρες λόγω καταλήψεων την ίδια στιγμή που πάνω απο 4.000 διδακτικές ώρες έχουν χαθεί λόγω ελλείψεων σε καθηγητές. Να μην μιλάει για χαμένες διδακτικές ώρες την ίδια στιγμη που ούτε στη Νάξο, ούτε πανελλαδικά έχει εξασφαλίσει τους όρους ,για να έχουν όλοι οι μαθητές δωρεάν και ποιοτική πρόσβαση στην τηλεεκπαίδευση στα σχολεία και στα τμήματα που αναστέλλεται προσωρινά η δια ζώσης μάθηση λόγω κρουσμάτων. Κλειστά σχολεία κρατάει η κυβέρνηση λόγω της ανεύθυνης στάσης της απέναντι στη διαχείριση της πανδημίας. Να σταματήσουν τον εμπαιγμό και να μη μας λένε ότι ‘’Ο κορονοιός δεν κολλάει μέσα στις τάξεις, και το ότι 25 μαθητές ανά τμήμα είναι μικρό ποσοστό’’. Παιχνίδια σε βάρος Των ζωών μας και της υγείας μας δε δεχόμαστε!

Οι αγώνες των μαθητών έχουν ήδη νικήσει γιατί εκφράζουν τις αναγκαιότητες της εποχής. Ζητάμε τα αυτονόητα. Δωρεάν και επαρκή τεστ για τους μαθητές και τις οικογένειές τους.Επαρκές διδακτικό προσωπικό, 15 μαθητές ανά τμήμα. Τακτική απολύμανση σε όλες τις σχολικές μονάδες,πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας. Ασφαλής και δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών με τα ΜΜΜ στο νησί. Να απελευθερωθεί άμεσα κονδύλι από τον κρατικό προυπολογισμό για την εξασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού τηλεεκπαίδευσης.

(Visited 152 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*