Έκλεισαν τρία ακόμα τμήματα σχολείων της Νάξου λόγω κορωνοϊού

Newsroom
26/10/2020 15:53
 
 
 

 

Έκλεισαν τη Δευτέρα τρία ακόμα τμήματα από σχολεία της Νάξου στα οποία φοιτούσαν μαθητές που διαγνώστηκαν με κορωνοϊό.

Πρόκειται για τα τμήματα Β2 με 19 μαθητές και το Β ανθρωπιστικό με 18 μαθητές του Λυκείου Τραγαίας,  και το Ε2 του 3ου Δημοτικού σχολείου Νάξου που τέθηκαν σε αναστολή μέχρι τις 06 Νοεμβρίου.

Και στα δύο σχολεία έγιναν απολυμάνσεις την Κυριακή από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τα παιδιά οικογένειας που μετά από τεστ που υποβλήθηκαν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το Σάββατο το απόγευμα, διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Σε ότι αφορά το μικρότερο παιδί της οικογένειας (το οποίο φοιτά σε νηπιαγωγείο) σήμερα ελήφθη δείγμα και τα αποτελέσματα του τεστ αναμένονται αύριο, οπότε και θα αποφασιστεί το κλείσιμο ή όχι του Νηπιαγωγείου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκο Βαθρακοκοίλη και σε αυτό το σχολείο πραγματοποιήθηκε προληπτικά, απολύμανση.

Τέλος να σημειωθεί ότι σταμάτησαν (προληπτικά) και οι δραστηριότητες του αθλητικού σωματείου του οποίου είναι αθλήτρια η μαθήτρια που φοιτά στο ΓΕΛ Τραγαίας και είναι θετική στην Covid-19.

Όλες οι επαφές τόσο των παιδιών όσο και της μητέρας τους έχουν μπει σε καραντίνα.

Να αναφερθεί επίσης ότι σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, σε αναστολή λειτουργίας έχει τεθεί ένα ακόμα τμήμα σχολείου στο νησί. Πρόκειται για το Α3 του 2ου Γυμνασίου Νάξου που θα είναι κλειστό μέχρι τις 04 Νοεμβρίου. Επίσης, τη Δευτέρα ήταν η τελευταία ημέρα που έμεινε κλειστό το τμήμα Γ3 του 1ου Γυμνασίου Νάξου λόγω κρούσματος κορωνοϊού.

Τα παραπάνω τμήματα των σχολείων αναρτήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στον πίνακα του Υπουργείου Παιδείας: “Πληροφορίες σχετικά με την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού”

Όπως βλέπουμε μεταξύ των υπό αναστολή τμημάτων σχολείων βρίσκονται και το Α1 και Ολοήμερο δημοτικό σχολείο Επισκοπής Γωνιας Θήρας.

(φώτο: αρχείου)

(Visited 3.541 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*