Νάξος: 10 κρούσματα κορωνοϊού στα τεστ που διενήργησε ο ΕΟΔΥ – Μεταξύ τους σχεδόν ολόκληρη οικογένεια

Newsroom
26/10/2020 01:50
 
 
 

 

742 διαγνωστικά τεστ για κορωνοϊό πραγματοποίησε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη Νάξο εκ των οποίων τα 10 ήταν θετικά (ποσοστό 1,35%), όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός.

Αν συνυπολογιστεί ο υψηλός σχετικά αριθμός κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν στο νησί από τις αρχές του Οκτώβρη, εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη διασπορά του ιού στο νησί της Νάξου, κάτι που θα πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους οι πολίτες και να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα για την προστασία και τον περιορισμό της διάδοσης της νόσου.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε τεστ για τη λοίμωξη Covid-19, από την Πέμπτη 22 έως και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, στη Χώρα της Νάξου, στην Απείρανθο, στο Φιλώτι, στη Μονή και στο Γαλανάδο.

Αναλογικά με τον πληθυσμό του νησιού και την έξαρση που παρουσιάζει η νόσος το τελευταίο διάστημα, θα περίμενε κανείς να διενεργηθούν πολλά περισσότερα τεστ κατά το παραπάνω τριήμερο. Οι κάτοικοι της Νάξου όπως φαίνεται δεν έδειξαν προθυμία, είτε από φόβο για το τεστ είτε από φόβο μήπως «κλείσει» το νησί όπως αναφέρουν πολίτες στο naxostimes.gr.

Θετικοί, σχεδόν ολόκληρη οικογένεια…

Μεταξύ των δέκα θετικών κρουσμάτων όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του naxostimes.gr περιλαμβάνονται και τα 3 από τα 5 μέλη μιας ολόκληρης οικογένειας. Πρόκειται για τα δύο παιδιά που φοιτούν σε σχολεία της Νάξου και τη μητέρα τους. Σε καραντίνα φυσικά και ο πατέρας και το μικρότερο παιδί της οικογένειας.

Το μεγαλύτερο παιδί, παρουσίασε συμπτώματα της νόσου, απώλεια γεύσης και όσφρησης και το Σάββατο το απόγευμα θεώρησε σωστό να κάνει το τεστ για τον κορωνοϊό.

Το τεστ ήταν θετικό και το γεγονός αυτό οδήγησε ολόκληρη την οικογένεια στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικοδήμου που διενεργούνταν τα τεστ από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Αν και τα λοιπά μέλη της οικογένειας ήταν εντελώς ασυμπτωματικά, αποδείχτηκε ότι οι δύο ακόμη από τους τέσσερις είχαν νοσήσει από κορωνοϊό (η μητέρα και ακόμη ένα παιδί).

Το μεγαλύτερο παιδί φοιτά σε Λύκειο και ανήκει σε δυναμικό ομάδας. Το άλλο παιδί φοιτά σε Δημοτικό σχολείο της Νάξου και το μικρότερο (στο οποίο στάθηκε αδύνατον να γίνει το τεστ), σε νηπιαγωγείο.

Μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το κλείσιμο των τμημάτων στα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά.

Δύο διακομιδές το απόγευμα της Κυριακής

(φώτο: Γιάννης Μουστάκης)
(φώτο: Γιάννης Μουστάκης)

Ωστόσο, διπλή αεροδιακομιδή ασθενών με Covid-19 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής από τη Νάξο σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα. Οι ασθενείς διακομίστηκαν μέσα σε ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης.

Έκκληση δημάρχου

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός μετά τις παραπάνω εξελίξεις απευθύνει έκκληση στους πολίτες της Νάξου όποιος παρουσιάζει συμπτώματα του ιού να απευθύνεται αμέσως στο γιατρό του και να τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα.

«Κάνω έκκληση σε όλους τους συνδημότες μου, αν κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα του ιού, να επικοινωνεί άμεσα με τον θεράποντα ιατρό του! Η έγκαιρη διάγνωση και η άμεση λήψη των μέτρων στην περίπτωση που κάποιος είναι θετικός είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε τη διασπορά του ιού στα νησιά μας. Aν εμείς οι ίδιοι δεν επιδείξουμε υπευθυνότητα, δυστυχώς τότε θα ξαναακούσουμε τον ήχο του ελικοπτέρου να διακομίζει συμπολίτες μας…» σημειώνει χαρακτηριστικά.

(Visited 4.918 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*