Βούλα Μαργαρίτη για την ονομασία του ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος»: Η απόφαση αυτή αποτελεί καταπάτηση των τοπικών κοινωνιών

Newsroom
07/10/2020 00:02
 
 
 

 

Την ονομασία του Γενικού Λυκείου Νάξου «Μανώλης Γλέζος», τη σχετική απόφαση της Υπουργού Παιδείας, τις αντιδράσεις και όλα όσα διαδραματίστηκαν για το θέμα το τελευταίο διάστημα σχολιάζει με ανακοίνωση που εξέδωσε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Βούλα Μαργαρίτη.

«Η υπογραφή αυτή αποτελεί αδιαφορία και καταπάτηση των τοπικών μας κοινωνιών» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η κ. Μαργαρίτη και προσθέτει ότι η κυβέρνηση και η κ. Κεραμέως με την απόφαση τους αυτή «πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων την άποψη του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων».

«Και αναρωτιέμαι, πώς είναι δυνατόν η Ανώτερη Εξουσία να μην υπολογίζει την απόφαση του λαού εκμηδενίζοντας και φτύνοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα, καθώς και την ίδια μας την Δημοκρατία;» τονίζει.

Η Βούλα Μαργαρίτη αναφέρεται επίσης και στην αντίδραση του δημάρχου Δημήτρη Λιανού «ο οποίος» σημειώνει, «αν και αυτός εισηγήθηκε τη μη ονομασία του ΓΕΛ, σήμερα να βγαίνει και να κάνει τέτοια ανακοίνωση, που θαρρεί κανείς ότι αυτό ήθελε και αυτό πέτυχε και βέβαια να είναι έτοιμος να πει και «ευχαριστώ» προς την Κυβέρνηση για το άδειασμα και τον διασυρμό που του έκανε».

Από το σχολιασμό της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου δε λείπουν η μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αλλά και όσοι προσπάθησαν για να ονομαστεί «Μανώλης Γλέζος» το ΓΕΛ Νάξου.

Να σημειωθεί ότι η κ. Μαργαρίτη ήταν ανάμεσα στους 14 δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν αρνητικά για την ονομασία του ΓΕΛ «Μανώλης Γλέζος».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Το τελευταίο διάστημα, έχουμε γίνει μάρτυρες της προσπάθειας πολλών ατόμων της μικρής μας κοινωνίας της Νάξου, να προβληθούν και να επανέλθουν από την αφάνειά τους στην επιφάνεια, χρησιμοποιώντας και καπηλευόμενοι το όνομα ενός Μεγάλου πατριώτη μας, του Ναξιώτη του Μανώλη του Γλέζου. Όλοι μας αναγνωρίζουμε και τιμούμε τον παγκόσμιας εμβέλειας Παρτιζάνο, που αγωνίστηκε για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας στον τόπο μας. Για αυτό, όπως τα προηγούμενα χρόνια τον τιμούσαμε εν ζωή καθημερινά, έτσι και τώρα μετά τον θάνατό του, του αποδίδουμε τις μέγιστες τιμές.

Η διαφωνία όμως για την ονομασία του ΓΕΛ Νάξου, δεν πίστευα ότι μπορούσε να αναγεννήσει την αρένα των τεχνηέντως κομματικών διαφορών του παρελθόντος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην δοθεί καμία ονομασία στο ΓΕΛ, ασπαζόμενο την απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν καθ’ όλα δημοκρατική, μιας και την πήραν οι εκλεγμένοι από τον Λαό της Νάξου δημοτικοί σύμβουλοι και το Ανώτατο Όργανο της δημοκρατίας του τόπου μας, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η Υπουργός με τη συναίνεση του Πρωθυπουργού και των Βουλευτών μας, υπέγραψε τελικά την ονομασία του ΓΕΛ Νάξου σε Μανώλης Γλέζος.

Αγαπητοί Κυβερνώντες, πήρατε την απόφασή σας αδιαφορώντας και πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων την άποψη του ΔΣ της Νάξου.

Και αναρωτιέμαι, πώς είναι δυνατόν η Ανώτερη Εξουσία να μην υπολογίζει την απόφαση του λαού εκμηδενίζοντας και φτύνοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα, καθώς και την ίδια μας την Δημοκρατία.

Η υπογραφή αυτή αποτελεί αδιαφορία και καταπάτηση των τοπικών μας κοινωνιών.

Βλέπω βέβαια και τον Δήμαρχό μας, ο οποίος αν και αυτός εισηγήθηκε την μη ονομασία του ΓΕΛ, σήμερα να βγαίνει και να κάνει τέτοια ανακοίνωση, που θαρρεί κανείς ότι αυτό ήθελε και αυτό πέτυχε και βέβαια να είναι έτοιμος να πει και «ευχαριστώ» προς την Κυβέρνηση για το άδειασμα και τον διασυρμό που του έκανε… Τι να πει κανείς για τέτοιου είδους υποτέλειες.

Με έκπληξη ακόμα διάβασα και όλους τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης του Δήμου να εξάρουν και να τιμούν την απόφαση αυτή του πρωθυπουργού.

Καταλαβαίνουν άραγε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί την ΑΠΑΡΧΗ επιβολής της Κεντρικής Εξουσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μην υπολογίζοντας τις αποφάσεις της;

π.χ. Αν μετά από λίγο καιρό το Υπουργείο αποφασίσει να γίνει το λιμάνι της Νάξου όπως είχε υποδειχθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση, και που το ΔΣ κατά πλειοψηφία είχαμε καταψηφίσει, δεν θα έχετε κανένα δικαίωμα αγαπητοί συνάδελφοι της αντιπολίτευσης να κατηγορήσετε κανέναν για φίμωση και καταπάτηση των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού τώρα συμφωνείτε με την μέθοδο αυτή.

Σας καλώ λοιπόν δημόσια, να πάρετε θέση αν είστε σύμφωνοι με τέτοιου είδους πρακτικές.

Τέλος όλοι αυτοί που με την ευκαιρία αυτή, γράφουν και δημοσιεύουν ηχηρές απόψεις, οι Δημοκράτες, οι Εγγράμματοι, οι Σημαντικοί και οι Πολιτισμένοι, αφού επικροτούν και χειροκροτούν μεθόδους τέτοιες ενάντιες στην ΤΑ και στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αποδεικνύονται ακριβώς το αντίθετο.

Με τιμή
Παρασκευή Μαργαρίτη
Φαρμακοποιός
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

(Visited 1.796 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*