Ξεκίνησε η κοπή των προσβεβλημένων κέδρων στην Αγία Άννα

Ξεκίνησε η κοπή των προσβεβλημένων κέδρων στην Αγία Άννα
Newsroom
06/10/2020 15:51
 
 
 

 

Ξεκίνησε η κοπή των προσβεβλημένων κέδρων στο δάσος της Αγίας Άννας ώστε να προχωρήσει η άμεση αντιμετώπιση της ασθένειας που τα έχει προσβάλει.

Όπως είχε δημοσιεύσει το naxostimes.gr στο νησί βρίσκεται ο ο Δασολόγος – Φυτοπαθολόγος στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων Δρ. Παναγιώτης Τσόπελας, αλλά και ο Γεωπόνος – Φυτοπαθολόγος με 23ετή προϋπηρεσία στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, Δρ. Ιωάννης Ασπρόμουγγος οι οποίοι ερευνούν τα αίτια της ξήρανσης των δέντρων και δίνουν οδηγίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

κεδροδάσος Αγία Άννα Νάξος

Όπως αναφέρει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του Δασονομείου Νάξου και σε συνεργασία με το Επαρχείο ξεκίνησε στην Αγία Άννα το κόψιμο των προσβεβλημένων δέντρων και το κάψιμό τους, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της ασθένειας».

κεδροδάσος Αγία Άννα Νάξος

Ωστόσο, στο πλαίσιο της βέλτιστης αντιμετώπισης του προβλήματος, παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες, στα οικόπεδα των οποίον υπάρχουν προσβεβλημένα δέντρα, να επικοινωνούν με το Δασονομείο Νάξου, στο τηλέφωνο 22850 25089, για ενημέρωση και περαιτέρω οδηγίες.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ασθένεια έχει «χτυπήσει» και άλλους κέδρους σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Διαβάστε περισσότερα: ΕΔΩ

(Visited 572 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*