Νάξος: Σε εξέλιξη οι εργασίες για την αποκατάσταση – στεγανοποίηση τμήματος της λιμνοδεξαμενής Εγγαρών

λιμνοδεξαμενή Εγγαρών
Newsroom
30/09/2020 00:02
 
 
 

 

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για την αποκατάσταση και στεγανοποίηση της λιμνοδεξαμενής των Εγγαρών στη Νάξο.

Για να ξεκινήσει το έργο θα έπρεπε να έχει αδειάσει εντελώς από το νερό για να μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες και να αποκατασταθεί η φθαρμένη και κατεστραμμένη μεμβράνη σε αρκετά σημεία της λιμνοδεξαμενής.

λιμνοδεξαμενή Εγγαρών

Για το λόγο αυτό ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διέκοψε τη σύνδεσή της με το φράγμα της Φανερωμένης ώστε το νερό που βρίσκονταν εντός αυτής να καταναλωθεί, να αδειάσει εντελώς η λιμνοδεξαμενή και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Παράλληλα, αμέσως μετά (αφού άδειασε η λιμνοδεξαμενή), το φράγμα της Φανερωμένης συνδέθηκε απευθείας με τα διυλιστήρια των Εγγαρών ώστε το νερό να διοχετεύεται στο δίκτυο ύδρευσης.

Η λιμνοδεξαμενή με το πέρασμα των χρόνων έχει υποστεί αρκετά μεγάλες φθορές με την αδιάβροχη μεμβράνη που είχε τοποθετηθεί με την κατασκευή της, σε πολλά σημεία να έχει καταστραφεί εντελώς με αποτέλεσμα να χάνονται μεγάλες ποσότητες νερού.

Τα χρήματα δεν επαρκούν…

Το έργο είχε μελετηθεί να γίνει εδώ και αρκετά χρόνια με συνεχείς όμως αναβολές και καθυστερήσεις. Ωστόσο σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη Πολυκρέτη, τα χρήματα που διατίθενται για το έργο δεν επαρκούν ώστε να αποκατασταθούν όλες οι φθορές.

Όπως σημείωσε στο naxostimes.gr ο κ. Πολυκρέτης, ο δήμος είναι σε αναζήτηση χρηματοδότησης ώστε να γίνει η αποκατάσταση και στεγανοποίηση της λιμνοδεξαμενής σε όλα τα κατεστραμμένα σημεία.

λιμνοδεξαμενή Εγγαρών

 

Να σημειωθεί ότι με απόφαση του δημάρχου Δημήτρη Λιανού στις 2 Ιανουαρίου 2020 εγκρίθηκε δαπάνη και δεσμεύτηκε πίστωση 287.613, 14 ευρώ, για συνεχιζόμενη πολυετής δαπάνη για το έργο «Αποκατάσταση στεγανοποίηση λιμνοδεξαμενής Εγγαρών».

 

(Visited 1.463 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*