Νάξος: Γέμισε με νεογέννητα χελωνάκια η παραλία του Αγίου Γεωργίου!

Newsroom
16/09/2020 14:31
 
 
 

 

«Έχει γεμίσει ο Άγιος Γεώργιος με χελωνάκια» ήταν το μήνυμα που έλαβε ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» χθες το βράδυ.

Η χαρμόσυνη είδηση έφερε άμεσα μέλη του Συλλόγου στην παραλία Άγιος Γεώργιος στη Χώρα Νάξου όπου βρέθηκαν μπροστά σε ένα υπέροχο θέαμα!

Δεκάδες νεογέννητα μικρά χελωνάκια περιφέρονταν στο δρόμο και στην παραλία, αποπροσανατολισμένα όμως λόγω του έντονου φωτισμού.

Με την βοήθεια αρκετών παιδιών που βρίσκονταν ήδη στην παραλία και προσπαθούσαν να τα μαζέψουν, τα μέλη του Συλλόγου «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου», βοήθησαν τα νεογέννητα χελωνάκια να βρουν τον δρόμο τους προς την θάλασσα.

Πάντα με την πολύτιμη και σημαντική βοήθεια των παιδιών, ο Σύλλογος κατάφερε αργότερα να εντοπίσει τη φωλιά, η οποία περιφράχτηκε ενώ κατασκευάστηκε και ένας διάδρομος ασφαλείας, ώστε τα επόμενα μικρά χελωνάκια να βρουν εύκολα και με ασφάλεια τον δρόμο τους προς τη θάλασσα.

Η περισυλλογή κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες καθώς συνεχώς βρίσκονταν χελωνάκια σε διάφορα σημεία τριγύρω από τη φωλιά.

Ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» ευχαριστεί θερμά όλα τα παιδιά που βοήθησαν με τόση προθυμία και αγάπη για τη διάσωση των μικρών χελωνακιών και εύχεται τα επόμενα χελωνάκια να βρουν εύκολα το δρόμο τους προς τη θάλασσα χωρίς να ταλαιπωρηθούν…

Να σημειωθεί ότι στις 28 Ιουλίου (200) μέτρα βορειότερα στην ίδια παραλία, θαλάσσια χελώνα είχε επιχειρήσει να γεννήσει, αλλά τρομοκρατήθηκε από περαστικούς. Προφανώς η χελώνα επέστρεψε και τα κατάφερε…


Διαβάστε επίσης: Μικρά χελωνάκια ξεκινούν το ταξίδι ζωής από τη Νάξο!


Αξίζει να υπογραμμιστεί τέλος, η σπουδαιότητα του έργου που προσφέρει ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» τόσο στην προστασία της άγριας ζωής στο νησί όσο και στην όλο και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων απέναντι στην άγρια ζωή και το περιβάλλον σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες.

(Visited 2.034 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*