Η ταινία της Τετάρτης στη Νάξο: «Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;»

Newsroom
08/09/2020 14:52
 
 
 

 

«Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» η πολυβραβευμένη ταινία που θα προβάλει την Τετάρτη, το Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου.

Πρόκειται για τη δημοφιλή αμερικανική δραματική – μαύρη κωμική ταινία το σενάριο της οποίας είναι βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Έντουαρντ Άλμπι.

Ίσως η πιο αριστουργηματική μεταφορά θεατρικού έργου που έχει γίνει ποτέ. Ένα καταπληκτικό δράμα με θαυμάσια σκηνοθεσία, εξαιρετική ασπρόμαυρη φωτογραφία και ερμηνείες που συγκλονίζουν μέσα από τους ατέλειωτους καταιγιστικούς διαλόγους.

Η ταινία κέρδισε πέντε Όσκαρ, εκ των οποίων καλύτερης ερμηνείας για την Elizabeth Taylor, η οποία δίνει την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας της. Μια ταινία με άγριες καταστάσεις, άφθονο αλκοόλ και τσιγάρα.

Ένα έργο γύρω από τις ανθρωποφαγικές ανθρώπινες σχέσεις. Το 2008 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου κατέταξε την ταινία στην 67η θέση στη λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Ασπρόμαυρη -1966- Διάρκεια: 132′
Σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς
Παίζουν: Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Ρίτσαρντ Μπάρτον, Σάντι Ντένις και Τζορτζ Σίγκαλ

Η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στις 9.00 το βράδυ, στην αυλή της Πρώην Σχολής Ουρσουλινών (Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Νάξου), στο Κάστρο της Χώρας Νάξου.

Προβολές σύμφωνα με τους κανόνες τήρησης αποστάσεων

Να σημειωθεί ότι οι προβολές των ταινιών του Θεατρικού Μουσείου «Ιάκωβος Καμπανέλλης» και της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου, γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες τήρησης αποστάσεων στους θερινούς κινηματογράφους, για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Για τον λόγο αυτό, ο αριθμός των θέσεων θα είναι περιορισμένος.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κράτηση θέσεων
στο τηλέφωνο 22850-23619 καθημερινά εκτός Κυριακής και ώρες 11.00-14.00 & 19.00-22.00

(Visited 260 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*