VIDEO: Απολογισμοί Σχολικών Επιτροπών: Συζητήθηκε παρά το αίτημα για αναβολή από τη μειοψηφία

admin
18/11/2015 10:36
 
 
 
 
 
Την αναβολή της συζήτησης για την ψήφιση του απολογισμού της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ζήτησαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας κατά τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ. Οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων είχαν ζητήσει και πρωτύτερα με έγγραφο τους την αναβολή της συζήτησης από το δημοτικό συμβούλιο ζητώντας τα πρωτότυπα φορολογικά στοιχεία για τις σχολικές επιτροπές αλλά και χρόνο, για να τα μελετήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι προκειμένου να ενημερωθούν πριν ψηφίσουν. 
 
Ο πρόεδρος του σώματος Φώτης Μαυρομάτης είπε ότι τα στοιχεία αυτά δεν τα έχει το δημοτικό συμβούλιο αλλά τα Δ.Σ. των επιτροπών και ότι ο ρόλος του δημοτικού συμβουλίου είναι απλά να εγκρίνει ή όχι τις σχετικές αποφάσεις που αυτά έχουν λάβει. Ωστόσο διευκρίνισε ότι η ψήφιση των απολογισμών είναι θέμα που επείγει, προκειμένου να λειτουργήσουν εύρυθμα οι επιτροπές και τα σχολεία. 
Εμείς δεν αποφασίζουμε για ένα πρακτικό, αλλά για κάποια νούμερα. Εγώ δεν αμφισβητώ την ορθότητα τους αλλά για να έρθω να υπερψηφίσω θέλω πρώτα να δω. Θα πρέπει να έχω ένα χρονικό διάστημα για να μελετήσω τα στοιχεία και να ξέρω τι ψηφίζω. Να αναβάλετε το θέμα για λίγες ημέρες, δεν είναι κακό! Εάν έχει γίνει ένα λάθος έχουμε όλοι μας την ευθύνη… Θέλω να δώσω τη θετική μου ψήφο και γι’ αυτό σας καλώ να το αναβάλουμε” τόνισε ο επικεφαλής της “Νησιωτικής Πολιτείας” Νίκος Μαϊτός. 
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας με την Ευδοκία Ψαρρά να λέει ότι για προσωπικούς της λόγους δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στις συνεδριάσεις αλλά και να μελετήσει τα στοιχεία του απολογισμού και τον Αντώνη Βασαλάκη να ζητά αναβολή, αφού το θέμα “δεν είναι προσωπικό, αλλά πολιτικό“. “Ζητάμε αναβολή, για την προστασία του δημοτικού συνόλου” είπε. 
Αντιλαμβάνομαι αυτό που λέτε ότι χρειάζεστε χρόνο… τα στοιχεία τα διανείμαμε μόλις τα είχαμε, αλλά είναι επείγον και να το κατανοήσετε και να πάμε να το ψηφίσουμε ομόφωνα κι αν διαπιστώσετε ότι υπάρχει κάτι μεμπτό θα το επαναφέρουμε” απάντησε ο κ. Μαυρομάτης που πρόσθεσε ότι ούτως ή άλλως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου κάνει εξονυχιστικό έλεγχο πριν εγκρίνει την απόφαση. 
Τελικά οι απολογισμοί πέρασαν από τη συνεδρίαση κατά πλειοψηφία… 
 

{youtube}CMZzkrysjzU{/youtube}

Ειδήσεις: Νάξος

(Visited 17 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*