Αίτημα για παροχή δωρεάν ρεύματος στην Κόρωνο Νάξου

Newsroom
13/08/2020 01:37
 
 
 

 

Αίτημα για την εφαρμογή του σχετικού νόμου για δωρεάν ρεύμα σε περιοχές που βρίσκονται ανεμογεννήτριες, απέστειλε στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη ο πρόεδρος της Κορώνου Γιάννης Κωνσταντάκης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζεται το συγκεκριμένο δίκαιο αίτημα από την κοινότητα Κορώνου, το οποίο μάλιστα έχει νομοθετηθεί και ποτέ δεν έχει εφαρμοστεί.

Στην επιστολή του ο κ. Κωνσταντάκης αφού ευχαριστεί τον υπουργό Περιβάλλοντος για την επιστροφή του χρηματικού ποσού των 104.165 ευρώ λόγω της λειτουργίας των ανεμογεννητριών, ζητά την εφαρμογή του νόμου και την παροχή δωρεάν ρεύματος στους κατοίκους του χωριού που καταναλώνουν από 0 έως 2.000 κιλοβατώρες.

Ωστόσο, για το ίδιο θέμα αναφορά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Η επιστολή του προέδρου της Κορώνου:

Κύριε υπουργέ, κατά αρχάς σας ευχαριστώ για την υλοποίηση και του δικού μας αιτήματος, για την επιστροφή του χρηματικού ποσού των 104,165 ευρώ, το οποίο έχετε εγκρίνει για το χωριό μας, την Κόρωνο της Νάξου, με βάση του ότι έχουμε ανεμογεννήτριες. Όμως σας υπενθυμίζω και το δεύτερο αίτημά μας, για την εφαρμογή του νόμου με ΦΕΚ 3497, νόμος ο οποίος αποφασίστηκε από τρεις υπουργούς στις 23/12/2014, για δωρεάν ρεύμα από 0 έως 2000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, αλλά που δυστυχώς ποτέ δεν εφαρμόστηκε!

Όσον αφορά το χωριό μας, σας γνωρίζω ότι το δωρεάν ρεύμα ως ορίζει ο νόμος, το έχουμε μεγάλη ανάγκη, διότι κάποτε είμαστε το μεγαλύτερο κεφαλοχώρι της Νάξου αλλά δυστυχώς από τότε που βγήκε η τεχνητή σμύριδα έχουμε πάρει την κατιούσα!

Οι πόροι μας, από τον αγροτικό – κτηνοτροφικό αλλά και τον τουριστικό τομέα είναι λίγοι, διότι η Κοινότητά μας είναι βραχώδες και άγονη. Για όλους τους παραπάνω λόγους, το καταλαβαίνετε ότι αν θα υλοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας για δωρεάν ρεύμα όπως το προβλέπει ο προαναφερόμενος νόμος, τότε θα μπούμε σε μία ανοδική πορεία. Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας παρακαλούμε όπως κάνετε δεκτό το σωτήριο αίτημά μας.

Η αναφορά του Νίκου Συρμαλένιου

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Κορώνου Νάξου Γιάννη Κωνσταντάκη με θέμα την εφαρμογή του νόμου για ΑΠΕ (ΦΕΚ3497), για δωρεάν ρεύμα από 0 έως 2000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο.

Όπως αναφέρει: Η Κόρωνος έχει μεγάλη ανάγκη το δωρεάν ρεύμα, διότι οι πόροι από τον αγροτικό – κτηνοτροφικό αλλά και τον τουριστικό τομέα είναι λίγοι, διότι η κοινότητα είναι βραχώδης και άγονη, ενώ έχουν μειωθεί κατακόρυφα και τα έσοδα από τη σμύριδα.

«Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά» σημειώνει ο κ. Συρμαλένιος.

(Visited 312 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*