Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι σμυριδεργάτες της Νάξου

Newsroom
27/07/2020 02:27
 
 
 

 

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν οι σμυριδεργάτες της Νάξου που απελπισμένοι διαπιστώνουν ότι δεν βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα τους και παρά τις παρεμβάσεις τους, τα αρμόδια υπουργεία τους αντιμετωπίζουν με αδιαφορία.

Αυτό αποφασίστηκε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε την Κυριακή το βράδυ στο Οικομουσείο της Κορώνου, ο Σύνδεσμος Σμυριδεργατών Νάξου.

Στη συνέλευση -που η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο- μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο επικεφαλής της μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Κορρές και οι πρόεδροι των σμυριδοχωριών (Απείρανθος, Δανακός, Κεραμωτή, Κόρωνος, Μέση, Σκαδό).

Η απόφαση που πάρθηκε είναι, την Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 10:00 το πρωί να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Νάξου και αμέσως μετά πορεία προς το δημαρχείο όπου θα επιδώσουν ψήφισμα στο δήμαρχο του νησιού.

Στη συνέλευση έγινε διεξοδική ενημέρωση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και την «αδιαλλαξία» του Υπουργείου Περιβάλλοντος απέναντι στα αιτήματα των σμυριδεργατών, ενώ τονίστηκε η αδιαφορία από την πλευρά της πολιτείας που παρά τα υπομνήματα, τις επιστολές και τα μηνύματα στους αρμόδιους, δεν έχουν πάρει καμία απολύτως απάντηση.

Στο πλευρό των σμυριδεργατών τάχτηκε ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός ο οποίος επανέλαβε την πρόταση του «να αναλάβει τα σμυριδορυχεία ο δήμος», πρόταση η οποία -προς το παρόν τουλάχιστον- δεν έχει εξεταστεί από το Σωματείο μιας και δεν θεωρείται ως λύση στα προβλήματα τους.

Ξεκάθαρα υπέρ των σμυριδεργατών και «στα δίκαια αιτήματα τους» ο επικεφαλής της μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου που χαρακτήρισε το σμυριδικό ως «εθνική υπόθεση της ορεινής Νάξου». Όπως τόνισε, τα αρμόδια υπουργεία θα έπρεπε να πάρουν την πολιτική ευθύνη να ανοίξουν τα σμυριδορυχεία και να γίνεται εξόρυξη.

Στο πλευρό των σμυριδεργατών και ο κ. Γιάννης Κορρές καθώς και οι πρόεδροι των σμυριδοχωριών της Νάξου.

(Visited 720 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*