VIDEO: Όλα όσα είπε για το νοσοκομείο Νάξου και τον κορωνοϊό ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ

Άκης Αξαόπουλος
20/07/2020 21:40
 
 
 

 

Στον κορωνοϊό και τα μέτρα προφύλαξης ενόψη της καλοκαιρινής περιόδου αλλά και στο νοσοκομείο της Νάξου και τις διακομιδές των ασθενών επικεντρώθηκε η συζήτηση κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ του νησιού ο διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και νήσων Χρήστος Ροϊλός.

Ο κ. Ροϊλός συνέστησε την προσοχή τόσο των πολιτών όσο και των επιχειρηματιών του νησιού σε ότι αφορά την τήρηση αυξημένων μέτρων προστασίας από το νέο κορωνοϊό SARS-Cov-2 ενόψη και της αυξημένης τουριστικής κίνησης που προβλέπεται το επόμενο διάστημα στα νησιά.

Κορωνοϊός

Όπως είπε μέλημα όλων θα πρέπει να είναι η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας αλλά και η όσο το δυνατόν μικρότερη παραμονή στα νησιά «εισαγόμενων» κρουσμάτων.

«Το νοσοκομείο Νάξου μέχρι σήμερα έχει κάνει εξαιρετική διαχείριση των κρουσμάτων» παρατήρησε ο κ. Ροϊλός υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η μονάδα υγείας του νησιού έχει ενισχυθεί με προσωπικό για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αξονικός τομογράφος

«Έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του ο αξονικός τομογράφος για επείγοντα περιστατικά και νοσηλευόμενους» σημείωσε ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ επισημαίνοντας ότι οι διαγνώσεις -τη στιγμή που δεν υπάρχει ακτινοδιαγνώστης στο νοσοκομείο- γίνονται σε συνεργασία με το «ΑΤΤΙΚΟ»

«Γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟ» να «υιοθετήσει» τον αξονικό τομογράφο της Νάξου και αργότερα να μπορούν να γίνονται αξονικές με ραντεβού» είπε.

Χειρουργεία

«Έχουμε δώσει τις σχετικές εντολές ώστε να γίνουν κάποιες μικρές υποστηρικτικές παρεμβάσεις που υπολείπονται για να λειτουργήσουν τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Νάξου» σημείωσε ο κ. Ροϊλός. Όπως είπε η δωρεά των 100.000 ευρώ του Λιμενικού Ταμείου Νάξου στο νοσοκομείο, θα δαπανηθούν για το σκοπό αυτό.

Οργανισμός νοσοκομείου

Την αλλαγή του Οργανισμού Λειτουργίας του νοσοκομείου ανακοίνωσε ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και νήσων. Όπως είπε, μελετάται η προσθήκη κλινών στη μονάδα υγείας του νησιού αλλά και άλλες σημαντικές αλλαγές. Η πρόταση της διοίκησης του νοσοκομείου θα προωθηθεί αυτούσια στο υπουργείο Υγείας που θα έχει και τον τελευταίο λόγο.

Τηλεϊατρική

«Έχουμε προγραμματίσει εκτεταμένη χρήση της τηλεϊατρικής αρχικά με τις ειδικότητες ψυχιατρικής, δερματολογίας και ΩΡΛ. Θα γίνεται σε τακτική βάση και όχι μόνο για έκτακτα περιστατικά» σημείωσε ο κ. Ροϊλός.

Πολυ-ιατρείο στη Σχοινούσα δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου

Ο κ. Ροϊλός ανακοίνωσε την έγκριση σύμβασης δωρεάς για τη μεταφορά σε νεοαναγειρόμενο κτήριο του ΠΠΙ Σχοινούσας που θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου ο Κωνσταντίνος Ι. Μαρτίνος. Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ την Παρασκευή 17 Ιουνίου.

Ανεξαρτητοποίηση νοσοκομείου Νάξου

Το θέμα της ανεξαρτητοποίησης του νοσοκομείου Νάξου και της αποσύνδεσης του από το νοσοκομείο Σύρου έθεσε στον κ. Ροϊλό το naxostimes.gr.

Όπως απάντησε, το νοσοκομείο Νάξου έχει το δικό του προϋπολογισμό και το δικό του οργανισμό και το μόνο κοινό με το νοσοκομείο Σύρου είναι η διοίκηση, άρα δεν υπάρχει λόγος ανεξαρτητοποίησης. Με την ίδια άποψη συμφώνησε και η Αναπληρώτρια διοικήτρια των συνδεδεμένων νοσοκομείων Καλλίτσα Φραγκίσκου.

Επέκταση νοσοκομείου

Το θέμα της επέκτασης του νοσοκομείου Νάξου μετά τη δωρεά οικοπέδου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν ένα ακόμα θέμα που έθεσε στον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ το naxostimes.gr.

Ο κ. Ροϊλός ζήτησε να απαντήσει στο ερώτημα ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ο οποίος σημείωσε ότι έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις για το θέμα με αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Για την ανακοίνωση των κρουσμάτων

Ένα τρίτο θέμα που τέθηκε από το naxostimes.gr ήταν σχετικά με την παραπληροφόρηση και την ειλικρινή ανακοίνωση των πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού στα νησιά, κάτι το οποίο ίσως θα βοηθούσε περισσότερο στην εφαρμογή των μέτρων αποφυγής της διασποράς του Sars-cov-2.

Ο κ. Ροϊλός σημείωσε ότι υπάρχει εντολή προς τους διοικητές των νοσοκομείων να μην ανακοινώνουν κρούσματα κορωνοϊού και μόνη αρμόδια αρχή για το σκοπό αυτό είναι ο ΕΟΔΥ.

Διακομιδές

Σε ότι αφορά τις διακομιδές ο κ. Ροϊλός είπε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα δυο Super Puma, το C-130, ακόμα ένα ελικόπτερο του ελληνικού στρατού αλλά και σκάφος του Λιμενικού. Για το πλωτό σκάφος που έχει ανακοινωθεί ότι θα εδρεύει στη Νάξο είπε ότι αναμένεται άμεσα.

Να σημειωθεί ότι παρόντες μεταξύ άλλων στη συνέντευξη τύπου ήταν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, η Αναπληρωτής Διοικητής των Νοσοκομείων Νάξου-Σύρου Καλλίτσα Φραγκίσκου, ο επικεφαλής της «Δύναμης Δημιουργίας» Βασίλης Βρούτσης, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Κορρές, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Σιδερής, Βαγγέλης Κατσαράς και Δημήτρης Μανιός ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε» Αντώνης Πιτταράς, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Ήμελλος και ο πρόεδρος του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Νίκος Κουτελιέρης.

(Visited 1.251 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*