Νάξος – Αγία Άννα: Η επιστροφή της «Πηνελόπης» στο φυσικό της περιβάλλον (video+φώτος)

θαλάσσια χελώνα Πηνελόπη απελευθέρωση
Newsroom
20/07/2020 11:45
 
 
 

 

Γεμάτη ενέργεια και όρεξη για κολύμπι η μικρή θαλάσσια χελώνα «Πηνελόπη» επέστρεψε το Σάββατο 18 Ιουλίου στο φυσικό της περιβάλλον!

Παρουσία επισκεπτών, κατοίκων, μαθητών, στελεχών του Λιμενικού Σώματος και του Λιμενάρχη Αλέξη Αποστολόπουλου, η Νάξος έδειξε την αγάπη και το ενδιαφέρον της για αυτό το μοναδικό πλάσμα…

θαλάσσια χελώνα Πηνελόπη απελευθέρωση

Καλά ταξίδια!

«Ευχόμαστε στην Πηνελόπη πολλά και καλά ταξίδια μακριά από αλιευτικά εργαλεία και προπέλες» ευχήθηκε ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» και φυσικά όλοι όσοι βρέθηκαν στην παραλία της Αγίας Άννας το Σάββατο το πρωί για να αποχαιρετήσουν την «Πηνελόπη».

θαλάσσια χελώνα Πηνελόπη απελευθέρωση

Ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» ευχαριστεί θερμά τον κτηνίατρο Δ. Ποσάντζη για την βοήθεια του κατά την διάρκεια της νοσηλείας της Πηνελόπης και τον ΑΡΧΕΛΩΝ για την υποστήριξη και την συνεργασία.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι θαλάσσια χελώνα είχε βρεθει αδύνατη, γεμάτη παράσιτα και σοβαρά τραυματισμένη στο πτερύγιο από εμπλοκή σε δίχτυα στις 2 Ιουνίου στην περιοχή της Αγίας Άννας.

Μετά από 45 μέρες, με την εντατική φροντίδα του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου σε συνεργασία με τον ΑΡΧΕΛΩΝ, το τραύμα επουλώθηκε και η γενική εικόνα της δεν θυμίζει σε τίποτα το ταλαίπωρο πλάσμα που ήταν πριν.

Η Πηνελόπη επέστρεψε υγιής στο σημείο όπου βρέθηκε για να συνεχίσει τα ταξίδια της…

Little Penelope returned back to her natural environment today full of energy and power to swim!
Visitors of the island, residents, students, members of the Coast Guard and harbour master Mr. A. Apostolopoulos were present, showing their love and interest for this unique creature.
We wish Penelope safe travels and to stay away from fishing gear and propellers…
A big thank you goes to vet Dr. D. Posantzis, who helped during Penelope’s treatment, and ARCHELON for the support and cooperation.

θαλάσσια χελώνα Πηνελόπη απελευθέρωση

θαλάσσια χελώνα Πηνελόπη απελευθέρωση

Είναι σημαντικό να επισημανθεί το τεράστιο έργο που επιτελεί ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» τόσο σε ότι αφορά την προστασία της άγριας ζωής στο νησί όσο και στη στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης και συμπεριφοράς των παιδιών και των πολιτών γενικότερα.

 

 

(Visited 730 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*