Έφυγε η γερόντισσα Θεοκτίστη – Θλίψη στη Νάξο

Newsroom
09/07/2020 14:41
 
 
 

 

Ένας χαρισματικός άνθρωπος της εκκλησίας έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος τη Νάξο.

Η γερόντισσα Θεοκτίστη θα προσέχει πλέον την Ιερά Μονή του Αγίου Χρυσοστόμου Νάξου που έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της από ψηλά.

Η γερόντισσα Θεοκτίστη το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλεύονταν για αρκετά μεγάλο διάστημα στο νοσοκομείο. Πριν από περίπου 10 ημέρες έδειξε σημάδια βελτίωσης και μεταφέρθηκε στο «σπίτι» της, στην Ιερά Μονή Αγίου Χρυσοστόμου, ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών.

Η καρδιά της δεν άντεξε… Σήμερα το πρωί έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Η γερόντισσα Θεοκτίστη κατάγεται από το νομό Ηλίας της Πελοποννήσου. Από μικρό κορίτσι, σε ηλικία 15 ετών ακολουθώντας τη γερόντισσα Ευγενία, ήρθε στη Νάξο, στην Ιερά Μονή του Αγίου Χρυσοστόμου στην οποία κατοικούσε και φρόντιζε με μεγάλη αγάπη έχοντας αφιερώσει τη ζωή της στο Θεό.

Στη Μονή έζησε 70 χρόνια και τις τελευταίες δεκαετίες ήταν μόνη της που φρόντιζε τα πάντα. Είχε πάντα ένα γλυκό χαμόγελο και μια ευχή για όλους και όσοι τη γνώρισαν την αγάπησαν για τις αρετές και την αγάπη που μοίραζε απλόχερα από την ψυχή της.

Πλήθος πιστών επισκέπτονται τη Μονή του Αγίου Χρυσοστόμου, για να προσκυνήσουν το σκήνωμα της γερόντισσας Θεοκτίστης που έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης που θα ξεκινήσει και η νεκρώσιμος ακολουθία.

Να σημειωθεί τέλος ότι το πρωί στις 7:30 στο Μοναστήρι του Αγίου Χρυσοστόμου θα τελεστεί όρθρος και θεία λειτουργία.

(Visited 3.312 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*