Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για ψήφισμα υπέρ της επαναφοράς του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Newsroom
30/06/2020 10:52
 
 
 

Αίτημα να συζητηθεί ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η υιοθέτηση ψηφίσματος για την επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα νησιά κατέθεσε στον πρόεδρο του Σώματος ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κορρές.

Tο αίτημα κοινοποιήθηκε και στις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, με το ψήφισμα που προτείνει ο κ. Κορρές να έχει ως εξής:

Να επανέλθει τώρα ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ σε όλα τα νησιά
Αυτό το δίκαιο αίτημα των νησιωτών τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να ικανοποιηθεί άμεσα ώστε να δώσει μια μικρή ανάσα στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επιχειρηματίες των νησιών. Είναι ένα στοιχειώδες μέτρο άμβλυνσης των συνεπειών, λόγω των μεγάλου μεταφορικού κόστους και άλλων δυσμενών παραγόντων που δυσκολεύουν τη ζωή των νησιωτών και την κάνουν πιο ακριβή. Επιπλέον τώρα που πλήττονται σκληρά από τη νέα οικονομική κρίση και τις συνέπειες που έχει υποστεί ο τουρισμός από την πανδημία του “νέου Κορωναιού”.
Τα κόμματα (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) που ψήφισαν μαζί το τρίτο μνημόνιο και την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους νησιώτες.
Το ΚΚΕ επανακατάθεσε στη βουλή την τροπολογία που απέρριψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον Φεβρουάριο του 2019, με την οποία ζητά να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής σε όλα τα νησιά του Αιγαίου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με το παρόν ψήφισμα στηρίζει την τροπολογία που κατάθεσε το ΚΚΕ στη βουλή για επαναφορά σε ισχύ των διατάξεων των παραγράφων 4,5 και 6 του άρθρου 21 του ν. 2859/2000 (Κώδικας Φόρου Προστιθέμενης Αξίας), που αφορούν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου πελάγους, όπως ίσχυαν πριν από την κατάργηση των σχετικών μειώσεων, η οποία επιβλήθηκε από μεταγενέστερους νόμους και κανονιστικές διατάξεις.
Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στο αρμόδιο υπουργείο και στη βουλή.

Διαβάστε την σχετική τροπολογία που κατέθεσε για το ίδιο θέμα το ΚΚΕ

(Visited 86 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*