Λιμενικό ταμείο: Εκρίθηκε η δωρεά 100.000€ στο νοσοκομείο – Το διπλασιασμό των χρημάτων ζήτησε ο Θ. Μπερτσιάς

νοσοκομείο Νάξου
Newsroom
25/06/2020 15:05
 
 
 

 

Ομόφωνα εγκρίθηκε σήμερα από το Λιμενικό Ταμείο Νάξου η χορήγηση δωρεάς 100.000 ευρώ προς το νοσοκομείο του νησιού για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού για την καταπολέμηση της διασποράς του covid-19.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση που συζητήθηκε το παραπάνω θέμα ο εκπρόσωπος της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε» Θανάσης Μπερτσιάς πρότεινε το διπλασιασμό των χρημάτων -δηλαδή να δοθούν 200.000 ευρώ στο νοσοκομείο- αλλά και την επιχορήγηση με 3.000 ευρώ σε καθένα από τα περιφερειακά ιατρεία των μικρών νησιών του δήμου (Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Σχοινούσα), τα οποία παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις.

«Η περαιτέρω θωράκιση του νοσοκομείου, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους» σημείωσε ο κ. Μπερτσιάς και πρόσθεσε ότι η πρόταση της παράταξης του είναι ο διπλασιασμός του ποσού, τη στιγμή που αφενός το Λιμενικό Ταμείο διαθέτει αποθεματικό περίπου 6 εκατ. ευρώ και αφετέρου το νοσοκομείο Νάξου θα πρέπει να θωρακιστεί λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό και φυσικά ενόψει της τουριστικής σεζόν μιας και η υγεία είναι πλέον περισσότερο από ποτέ, συνυφασμένη με τον τουρισμό.

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου το χρηματικό ποσό της δωρεάς (100.000 ευρώ) προς το νοσοκομείο δεν μπορεί να αλλάξει αφού ήδη έχουν γίνει όλες οι ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς για να είναι δυνατή η χρηματοδότηση.

Όπως ειπώθηκε, οι παραπάνω ενέργειες ξεκίνησαν στις 14 Απριλίου 2020 με πρωτοβουλία του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρη Ήμελλου.

Ο κ. Μπερτσιάς παρατήρησε ότι προτού αναληφθεί η παραπάνω πρωτοβουλία θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου και να αποφασιστεί από κοινού το ποσό της δωρεάς.

Ωστόσο, σε ότι αφορά την πρόταση του κ. Μπερτσιά για τη δωρεά χρηματικού ποσού και στα περιφερειακά ιατρεία στα μικρά νησιά, επίσης δεν μπορούσε να προστεθεί στη σημερινή απόφαση για τους παραπάνω λόγους. Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Ήμελλος  Ήμελλος επιφυλάχθηκε να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση.

(Visited 218 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*