Συνάντηση των “ορεινών” της Νάξου με το δήμο για την τιμολόγηση του νερού

admin
17/10/2015 20:57
 
 
 

Για το θέμα της τιμολόγησης του νερού αλλά και τις ειδοποιήσεις για διακοπές παροχής σε όσους δεν έχουν εξοφλήσει τα χρέη τους, ήταν το αντικείμενο συζήτησης σε συνάντηση που έκανε αντιπροσωπία της ορεινής Νάξου αποτελούμενη από τους προέδρους των χωριών Κωμιακή και Σκαδό, εκπροσώπους της Λαϊκής επιτροπής Κωμιακής και του ΠΑΜΕ Νάξου, με τον αντιδήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Αργύρης Ανεβλαβή.

Μεταξύ άλλων ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να μην προχωρήσει σε καμία διακοπή νερού, να γίνουν ρυθμίσεις οφειλών ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των καταναλωτών, αλλά και να προχωρήσει σε ενιαία τιμολόγηση με προσανατολισμό την κατώτατη τιμή που ισχύει στον Δήμο (0,15 λεπτά το κυβικό),ώστε να σταματήσει η αδικία κυρίως εις βάρος των δημοτών όπως ενότητας Δρυμαλίας.

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής και του ΠΑΜΕ Νάξου:

Την Τετάρτη 14-10-2015, αντιπροσωπεία όπως Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής και του ΠΑΜΕ Νάξου, πραγματοποίησε συνάντηση με την Δημοτική Αρχή για το θέμα όπως τιμολόγησης του νερού και όπως πρόσφατες ειδοποιήσεις διακοπής παροχής νερού σε νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν όπως λογαριασμούς. Την Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κ. Ανεβλαβής. Όπως παρευρέθηκαν οι πρόεδροι Κωμιακής και Σκαδού, Δημ. Κορρές και Μιχάλης Πάσουλας.

Η αντιπροσωπεία έκανε γνωστό το παρακάτω πλαίσιο αιτημάτων:

• Να μη γίνει καμία διακοπή λόγω οφειλών παρελθόντων ετών, γιατί δεν είναι ευθύνη των δημοτών που καλούνται να πληρώσουν λογαριασμούς δύο και τριών ετών που έρχονται καθυστερημένα και με αυξημένο ΦΠΑ.
• Διαγραφή μέρους των οφειλών και των προσαυξήσεων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την δεινή οικονομική κατάσταση των καταναλωτών λόγω κρίσης.
• Ρύθμιση δόσεων ανάλογα με τη δυνατότητα των καταναλωτών και περεταίρω μειώσεις για πολύτεκνους, ανέργους και ευπαθείς ομάδες.
• Ενιαία τιμολόγηση με προσανατολισμό την κατώτατη τιμή που ισχύει στον Δήμο (0,15 λεπτά το κυβικό),ώστε να σταματήσει η αδικία κυρίως εις βάρος των δημοτών όπως ενότητας Δρυμαλίας.
• Σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων, έλεγχος των δικτύων και δεξαμενών ώστε να παρέχεται σε όλους ποιοτικό και φθηνό νερό.
Ο κ. Ανεβλαβής από τη μεριά του ξεκαθάρισε ότι θα τηρήσει αυστηρά το νομικό πλαίσιο και για το μόνο που δεσμεύτηκε όσον αφορά όπως οφειλές, είναι ότι μπορούν οι δημότες να προσέρχονται στο δήμο να καταβάλουν ότι ποσό έχουν δυνατότητα, ώστε να μην προχωρήσει η διαδικασία διακοπής παροχής νερού. Όπως ότι το θέμα όπως τιμολόγησης θα κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση, μαζί με τον προϋπολογισμό τον Δεκέμβρη. Από ότι άφησε να εννοηθεί, δεν θα υπάρξει ενιαία τιμολόγηση, ούτε μεγάλη διαφοροποίηση – και όπως είπε χαρακτηριστικά – «θα διαχειριστούμε την κατάσταση κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να μην πέσει έξω ο Δήμος».

Η αντιπροσωπεία επισήμανε ότι δεν θα αφήσουμε να γίνει καμία διακοπή σε νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν και καλούμε τον κόσμο να είναι σε επιφυλακή και να διεκδικήσει μαζικά και συλλογικά το παραπάνω πλαίσιο, γιατί το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται σε όλους ποιοτικό και φθηνό.

(Visited 23 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*