Πολίτες για τα Νησιά μας: «Πλήρης αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τους αγρότες και την παραγωγή τους»

admin
15/10/2015 1:24
  •  
  •  
  •  

Μόνο στα χαρτιά… υπάρχει η Δημοτική Επιτροπή για τον Πρωτογενή Τομέα, όπως καταγγέλλει η Δημοτική Κίνηση «Πολίτες για τα Νησιά μας», η οποία καλεί τα μέλη της Επιτροπής να αναλάβουν δράση, προκειμένου (επιτέλους) να συνεδριάσει.

Οι «Πολίτες για τα Νησιά μας» επιρρίπτουν ευθύνες στη δημοτική πλειοψηφία για τη συνεχιζόμενη «ανυπαρξία» της εν λόγω Επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η συνειδητή πολιτική επιλογή της να απαξιώνει κάθε προσπάθεια συλλογικής δράσης για την καλυτέρευση της ζωής μας», σε μια εποχή μάλιστα που οι αγρότες δέχονται αλλεπάλληλα πλήγματα και χρειάζονται στήριξη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης έχει ως εξής:

Στις 26 Νοεμβρίου 2014 προτείναμε (για πρώτη φορά) την συγκρότηση Επιτροπής για τον Πρωτογενή Τομέα. Ο Δήμος «κατάφερε» και έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από 5 μήνες, δηλαδή στις 30 Απριλίου 2015, όταν και εγκρίθηκε η συγκρότηση της σε μια συνεδρίαση παρωδία με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις από πλευράς Δημάρχου. Σήμερα πεντέμισι μήνες μετά την ψήφιση της και σχεδόν έντεκα από την πρόταση μας, η Επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει ακόμη.

Ο επικεφαλής των «Πολιτών για τα Νησιά μας» είχε προτείνει ότι η Επιτροπή θα πρέπει να συνεδριάζει τακτικά και έκτακτα, δημόσια σε δημόσιους χώρους σε όλη την Επικράτεια του Δήμου.

Εκ του Νόμου δε ως Δημοτική Επιτροπή, οφείλει να συνεδριάζει κατ’ ελάχιστον μία φορά το μήνα (όπως και η Επιτροπή Τουρισμού…).

Αν ως πρώτο δείγμα λειτουργίας της Επιτροπής είναι η ΜΗ λειτουργία της, δηλαδή η ύπαρξη της μόνο στα χαρτιά, εμείς ως «Πολίτες για τα Νησιά μας» παίρνουμε την πρωτοβουλία να ζητήσουμε την πρώτη επιτέλους συνεδρίασή της. Ήδη όπως γνωρίζουμε, εδώ και καιρό έχουν μαζευτεί υπογραφές ίσως από περισσότερα από τα μισά μέλη της Επιτροπής, που καλούν σε άμεση σύγκληση της.

Σε μια κρίσιμη εποχή, κατά την οποία ήδη το αγροτικό εισόδημα έχει μειωθεί δραματικά, το κόστος παραγωγής, -ιδίως της ενέργειας- έχει αυξηθεί, η φορολογία του αγροτικού εισοδήματος και οι εισφορές στον ΟΓΑ έχουν ήδη αυξηθεί και θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, αυξήθηκε ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, στις μεταφορές και με τα διαρκή προβλήματα της ναξιώτικης και μικροκυκλαδίτικης αγροτικής παραγωγής, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης όλων αυτών και με συγκεκριμένες προτάσεις.

Εν τω μεταξύ, στο χρονικό διάστημα από την ψήφιση του θέματος στο Δ.Σ. μέχρι σήμερα, παρουσιάστηκε στο Δήμο η δυνατότητα να θέσει, μέσω της Επιτροπής, τα προβλήματα και τις προτάσεις του για την Τοπική Αγροτική Οικονομία στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό δεδομένου ότι η Επιτροπή δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη, με ευθύνη του προέδρου της.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η συνειδητή πολιτική επιλογή της Δημοτικής Πλειοψηφίας, να απαξιώνει κάθε προσπάθεια συλλογικής δράσης για την καλυτέρευση της ζωής μας.

Για αυτούς τους λόγους, χωρίς να περιμένουν άλλο τυχόν «μελλοντική πρωτοβουλία» του, διορισμένου από το Δήμαρχο, Προέδρου της Επιτροπής κ. Νίκου Σέργη, καλούμε τα μέλη της Επιτροπής να αναλάβουν άμεσα εκείνοι την πρωτοβουλία και το συντονισμό για την πρώτη συνεδρίαση της.

(φωτό: komiaki.ning.com)

 

 

 

(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.