Στην ΕΑΣ Νάξου ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης

Newsroom
18/06/2020 00:52
 
 
 

Την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, εκεί που χτυπά η «καρδιά» του πρωτογενούς τομέα του νησιού, επισκέφθηκε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Γιάννη Μαργαρίτη και τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Μπιζά.

Τους τρεις άνδρες υποδέχθηκαν, στα κεντρικά γραφεία της ΕΑΣ, ο Πρόεδρος Δημήτρης Καπούνης, ο Β’ Αντιπρόεδρος Ιάκωβος Βαλέρης και ο Ταμίας της εταιρείας Ιάκωβος Ζαχαράτος.

Στη διάρκεια της εποικοδομητικής και σε εξαιρετικό κλίμα συζήτησης που ακολούθησε, ο κ. Καπούνης αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων, όπως:
*τα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει στην ΕΑΣ Νάξου και τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο του νησιού γενικότερα η πανδημία του κορωνοϊού,
*το μεγάλο στοίχημα του νέου (μέσω Προγράμματος) τυροκομείου που επιθυμεί να κατασκευάσει η ΕΑΣ,
*την δημιουργία τυροκομείου στην ορεινή Νάξο από την Ένωση για την παρασκευή του (κατοχυρωμένου ως Π.Ο.Π. προϊόντος πια) «Αρσενικού» Νάξου και
*την προσπάθεια της ΕΑΣ Νάξου για κατοχύρωση των αμνοεριφίων της Νάξου και της Αμοργού ως προϊόντος Π.Ο.Π.
Στη συνάντηση παρέστησαν και νέοι αγρότες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν στους κ.κ. Ζαννετίδη, Μαργαρίτη και Μπιζά τις δικές τους ερωτήσεις και απορίες.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης άκουσε με μεγάλη προσοχή τις εισηγήσεις του κ. Καπούνη και των νέων αγροτών, κατέθεσε τις δικές του παρατηρήσεις και δεσμεύθηκε τόσο για εξέταση και ανάδειξη των προβλημάτων, όσο και προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων.

Ακόμη, από τους συζητητές κατατέθηκαν προτάσεις περαιτέρω βελτίωσης και ανάπτυξης της τοπικής παραγωγής, αλλά και τρόποι μεγαλύτερης εξαγωγής των εκλεκτών ναξιώτικων προϊόντων.

(Visited 71 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*