Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν εξετάζεται η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία»

fotia komiaki xilia vrisi 16
Newsroom
11/06/2020 17:13
 
 
 

 

Απάντηση στην αναφορά του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου με θέμα «Με μετάθεση σε άλλα νησιά απειλούνται 11 πυροσβέστες της Νάξου» έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως αναφέρει ο κ. Χαρδαλιάς, προς το παρόν δεν εξετάζεται η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία Δ’ τάξης, ενώ μια ενδεχόμενη μελλοντική αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών θα αξιολογηθεί, βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου και των εκάστοτε επιχειρησιακών αναγκών.

Ουσιαστικά, λοιπόν, ο Υφυπουργός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μετακίνησης των 11 πυροσβεστών από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Νάξου σε άλλα νησιά, αποδυναμώνοντας με τον τρόπο αυτό την πυροσβεστική κάλυψη του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων. Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου ήδη έχει ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να καταφέρει να πραγματοποιηθεί η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου σε Υπηρεσία, κάτι που μεταξύ άλλων, αυτομάτως θα λύσει το παραπάνω πρόβλημα.

Αναλυτικά, η απάντηση του κ. Χαρδαλιά:

(Visited 581 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*