Ιστορική συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου του ΓΕΛ Νάξου: Αποφάσισε το σχολείο να ονομαστεί «Μανώλης Γλέζος»

Newsroom
29/05/2020 19:25
 
 
 

 

Με τη συντριπτική πλειοψηφία του Σχολικού Συμβουλίου πέρασε σήμερα το μεσημέρι η πρόταση του διευθυντή του ΓΕΛ Ματθαίου Χατζηπέτρου για την προσθήκη στον τίτλο του Γενικού Λυκείου Νάξου της προσωνυμίας «Μανώλης Γλέζος».

Στη συνεδρίαση του οργάνου το παρών έδωσε σχεδόν η καθολική πλειοψηφία του Σχολικού Συμβουλίου, που τάχτηκε με 30 θετικές ψήφους και 4 «παρών», λευκό και κατά, υπέρ της πρότασης.

Στη συγκινητική ανοιχτή συνεδρίαση, μεταξύ άλλων παρόντες ήταν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Παροναξίας π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος και ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ηλίας Ορφανός.

Θερμά μηνύματα με την θετική τους άποψη μεταξύ άλλων απέστειλαν ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο Έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Μαριέττα Παραμυθιώτου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων Χρήστος Μιχαλόπουλος, οι Σχολικοί Σύμβουλοι (Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου) που σύσσωμοι τάχθηκαν υπέρ της πρότασης, ο «εμπνευστής» της ιδέας, Φιλόλογος και π. Υφυπουργός Παιδείας Νίκος Λεβογιάννης, φορείς και συλλογικότητες όπως η ΟΝΑΣ, η ΕΚΥΤ κ.ά.

Τα επόμενα «βήματα»

Πλέον σύμφωνα με τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, η παραπάνω απόφαση θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στο δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ο Διευθυντής του σχολείου θα προωθήσει τις παραπάνω δυο αποφάσεις (σχολικού και δημοτικού συμβουλίου) στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων Χρήστο Μιχαλόπουλο κι εκείνος με τη σειρά του στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Μαριέττα Παραμυθιώτου.

Η κ. Παραμυθιώτου θα το προωθήσει στο Υπουργείο Παιδείας και από εκεί θα εκδοθεί η οριστική απόφαση εάν το Λύκειο Νάξου θα φέρει στον τίτλο του την προσωνυμία «Μανώλης Γλέζος», κάτι που όπως όλα δείχνουν μετά το σημερινό πρώτο θετικό βήμα θα επιτευχθεί.

(Visited 1.012 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*