Στην Αθήνα ο Μανόλης Μαργαρίτης για θέματα του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

admin
01/10/2015 07:59
 
 
 

Σειρά επαφών σε υπουργεία και υπηρεσίες για θέματα του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είχε ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης, ο οποίος συναντήθηκε επίσης και με τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μανιό.

Ο κ. Μαργαρίτης επισκέφθηκε την Αθήνα κατά το διήμερο 28-29 Σεπτεμβρίου και αρχικά βρέθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου έθεσε το θέμα συνέχισης της χρηματοδότησης των έργων που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και δεν έχουν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου τύπου του δήμου, «το αίτημα του δημάρχου εκτιμάται ότι θα έχει αίσια έκβαση, κατόπιν των συζητήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου».

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον κ. Μανιό, στον οποίο ανέπτυξε ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο και χρήζουν άμεσης επίλυσης. Σε αυτά περιλαμβάνονται, η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, η εξασφάλιση της απρόσκοπτης διακίνησης ναξιακών κτηνοτροφικών προϊόντων στου Ψυρρή, η παραχώρηση οικοπέδου του ΟΕΚ στον Άγιο Θαλλέλαιο προς το Δήμο για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος, η προμήθεια αυτοκινήτου ΑΜΕΑ για τις ανάγκες του Ειδικού Σχολείου κ.α. Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, με διάθεση αμφότερης θεσμικής συνεργασίας προς όφελος της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.

Τέλος, ο κ. Μαργαρίτης επισκέφθηκε το υπουργείο Ναυτιλίας για το master plan του λιμανιού και τις πέργκολες της παραλίας, ενώ ο κύκλος των επαφών του έκλεισε με την επίσκεψή του στην ΕΥΔΑΠ, στην οποία ο Δήμος έχει αναθέσει την εκπόνηση μελέτης, βάσει της οποίας θα μπορέσει να καθορίσει την νέα τιμολογιακή του πολιτική, με απώτερο σκοπό την ενιαία τιμή για την κατανάλωση ύδατος, η οποία θα εφαρμοστεί με τον προϋπολογισμό του νέου έτους.

 

(Visited 57 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*