VIDEO: Πρώτη άφιξη του Blue Star Naxos στη Νάξο μετά την απελευθέρωση των μετακινήσεων

blue star naxos
Newsroom
26/05/2020 02:31
 
 
 

 

«Ελεύθερα» πλέον ταξιδεύουν από σήμερα οι πολίτες για τα νησιά, αφού άρθηκαν οι περιορισμοί που ίσχυαν τους δυο τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας.

Τα πρώτα δρομολόγια πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα και το Blue Star Naxos ξεκίνησε από τον Πειραιά στις 5:30 το απόγευμα, με προορισμό τα νησιά: Πάρο-Νάξο-Δονούσα-Αιγιάλη-Αστυπάλαια.


Διαβάστε επίσης: Έκτακτη δρομολόγηση του Blue Star Delos στις Κυκλάδες


Οι επιβάτες που ταξίδεψαν, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, πριν μπουν στο πλοίο θερμομετρήθηκαν, συμπλήρωσαν το ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ κράτησαν τις υποχρεωτικές αποστάσεις 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο. Επίσης, οι περισσότεροι από αυτούς φορούσαν στα πρόσωπά τους μάσκα προστασίας.

Blue Star Naxos

Το Blue Star Naxos έφτασε στο λιμάνι της Νάξου λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ και μετά από δύο μήνες περιορισμού μετακινήσεων επιβατών, αποβίβασε αρκετό κόσμο. Συγκεκριμένα στο νησί αφίχθησαν 204 επιβάτες, 42 Ι.Χ. αυτοκίνητα, 6 φορτηγά και 9 δίκυκλα.

Να υπενθυμίσουμε, ότι τα πλοία ταξιδεύουν με μόνο το 50% των επιβατών, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 55%, όπως η περίπτωση του Blue Star Naxos.

Να σημειωθεί τέλος ότι η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών με πλοίο είχε απαγορευτεί, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, από τις 21 Μαρτίου. Για τα νησιά μπορούσαν να ταξιδέψουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι.

(Visited 3.111 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*