Η Μ.Π.Ε. για τα «έργα ανάπτυξης του λιμένα Νάξου» στο δημοτικό συμβούλιο

Newsroom
24/05/2020 14:16
 
 
 

 

Το θέμα της γνωμοδότησης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τα «έργα ανάπτυξης του λιμένα Νάξου» θα περιλαμβάνει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαΐου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται προκειμένου την ίδια μέρα (που εκπνέει η προθεσμία) να σταλεί προς την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου για την ΜΠΕ που αφορά στο πλαίσιο έργων ανάπτυξης του λιμένα Νάξου.

Προς την ίδια επιτροπή και προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία θα πρέ

πει μέχρι την προκαθορισμένη ημερομηνία να έχουν σταλεί επίσης γνωμοδοτήσεις από τις επιτροπές ποιότητας ζωής και διαβούλευσης καθώς και από τη δημοτική κοινότητα Νάξου.

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 12:00 το μεσημέρι, με τηλεδιάσκεψη.


Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το σχέδιο για λιμάνι και την παραλία Νάξου


Το μοναδικό θέμα, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση είναι:

«Γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για την Μ.Π.Ε. που αφορά: «Έργα Ανάπτυξης λιμένα Νάξου», του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με περιβαλλοντική ταυτότητα 1908158213.

Δηλαδή, δεν μπήκε για συζήτηση το θέμα που σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε και αφορά τη «Λήψη απόφασης περί αναγκαιότητας χωροθέτησης και κατασκευής νέου επιβατικού λιμένα Νάξου και έναρξης της απαιτούμενης διαδικασίας για την ανάθεση σχετικής μελέτης», όπου, προτάθηκε να συζητηθεί και να αποφασιστεί η επείγουσα ανάγκη κατασκευής νέου, σύγχρονου, ασφαλούς και λειτουργικού Λιμένα στην Νάξο.

Να σημειωθεί ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που αφορά τα «Έργα Ανάπτυξης λιμένα Νάξου» είναι αναρτημένη στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην ιστοσελίδα: eprm.ypen.gr με τίτλο «ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΝΑΞΟΥ» και με περιβαλλοντική ταυτότητα 1908158213. Για προβολή του φακέλου πατήστε στα παιδία Έργα, Δραστηριότητες Α1 / Διαβούλευση – Γνωμοδοτήσεις / Αρχεία.

(Visited 240 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*