Απορρίφθηκε η χρηματοδότηση του κλειστού στο Φιλώτι λόγω ελλιπών στοιχείων στο φάκελο που κατέθεσε ο δήμος

Newsroom
24/05/2020 03:33
 
 
 

 

Απορρίφθηκε το αίτημα χρηματοδότησης για την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο ΕΠΑΛ Νάξου (στο Φιλώτι), λόγω ελλιπών στοιχείων στο φάκελο που κατατέθηκε από τη δημοτική αρχή.

Το θέμα μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο και ψηφίστηκε ομόφωνα. Ωστόσο ο σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Μανώλης Βάβουλας με παρέμβαση του ρώτησε εάν ο φάκελος είναι πλήρης και εάν σε αυτόν περιλαμβάνεται έγγραφο από τον φορέα διαχείρισης σχολικών κτιρίων. Όπως μεταξύ άλλων ο κ. Βάβουλας σημειώνει σε δημοσίευση στο προσωπικό του blog «η απάντηση ήταν πως δεν είχε έρθει αλλά θα κατατεθεί μετά στο φάκελο».

«Αυτούς τους τέσσερις μήνες περίμενα με αγωνία την έγκρισή του, θα μπορούσα να βγαίνω και να κατηγορώ για ελλιπή φάκελο όμως έκανα υπομονή για να μην θεωρηθεί ότι θέλω να κινδυνολογήσω» σημειώνει.

Απόρριψη του αιτήματος χρηματοδότησης

Το αίτημα χρηματοδότησης τελικά απορρίφθηκε και μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα στο Φιλώτι, ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δηλώνει ότι η χρηματοδότηση του έργου ναι μεν απορρίφθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης λόγω ελλιπών στοιχείων του φακέλου, ωστόσο ο δήμος «συγκεντρώνει άμεσα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία και θα υποβάλει εκ νέου το έργο προς χρηματοδότηση».

Από την πλευρά του ο κ. Βάβουλας ζητά από την διοίκηση του ΑΜΣ Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ» και το Σύλλογο Φιλωτιτών, «να βγουν και να καταδικάσουν τις άστοχες ενέργειες της δημοτικής και της περιφερειακής αρχής και να ζητήσουν ευθύνες για αυτόν τον εμπαιγμό της κοινωνίας του Φιλωτιού που απαριθμεί 120 παιδιά στο δημοτικό, 80 παιδιά στο γυμνάσιο Τραγαίας, 80 παιδιά στα λύκεια της περιοχής και τους εκατοντάδες νέους και νέες του χωριού που δεν έχουν το δικαίωμα για αθλητικές δραστηριότητες».

Η ανάρτηση του δήμου για το θέμα στο facebook

Με αφορμή τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από συμπολίτες μας για την τύχη του κλειστού γυμναστηρίου στο Φιλώτι, ενημερώνουμε ότι η «Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο ΕΠΑΛ Νάξου» αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής.
Κατόπιν όμως της απόρριψης της αίτησης χρηματοδότησης του έργου από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας συγκεντρώνει άμεσα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία και θα υποβάλει εκ νέου το έργο προς χρηματοδότηση.

(Visited 272 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*