Έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου Κοινότητας Νάξου με θέμα το λιμάνι ζητά σύσσωμη η μειοψηφία

Newsroom
24/05/2020 02:17
 
 
 

 

Την έκτακτη συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου Νάξου ζητούν με επιστολή τους στον πρόεδρο Μάκη Μαυρογιάννη όλοι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας, προκειμένου να αποφασιστεί η γνωμοδότηση για την Μ.Π.Ε. που αφορά στο Πλαίσιο Έργων Ανάπτυξης Λιμένα Νάξου.

Όπως αναφέρουν οι 4 σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης («Μαζί Αλλάζουμε» και «Δύναμη Δημιουργίας»), το έγγραφο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφέρει ότι θα πρέπει να αποστείλει στην Επιτροπή -μέχρι τις 28/05/2020- τη γνωμοδότηση της για την Μ.Π.Ε. που αφορά στο Πλαίσιο Έργων Ανάπτυξης Λιμένα Νάξου. Ωστόσο, όπως αναφέρουν, η προθεσμία τελειώνει και μέχρι σήμερα ο κ. Μαυρογιάννης δεν έχει συγκαλέσει συμβούλιο.

Αναλυτικά οι κ.κ. Νίκος Χουζούρης, Γεωργία Περράκη, Δημήτρης Φρατζέσκος και Μανώλης Βασαλάκης στην επιστολή τους αναφέρουν:

Προς τον πρόεδρο της Κοινότητας Νάξου

Θέμα: Αίτηση σύγκλησης συμβουλίου Κοινότητας Νάξου

Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. Πρωτ. 43196/132/29.04.2020 έγγραφο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αλλά και σύμφωνα με το Νόμο, η Κοινότητα Νάξου θα πρέπει να αποστείλει στην ως άνω Επιτροπή μέχρι τις 28/05/2020 τη γνωμοδότηση της για την Μ.Π.Ε. που αφορά στο Πλαίσιο Έργων Ανάπτυξης Λιμένα Νάξου.

Παρά το γεγονός ότι η προθεσμία αυτή τελειώνει, αφού έχουν μείνει μόνο 4 εργάσιμες ημέρες, εν τούτοις, μέχρι σήμερα δεν έχετε συγκαλέσει το συμβούλιο, όπως υποχρεούστε, ώστε να συνεδριάσει και να γνωμοδοτήσει για ένα σημαντικότατο θέμα για την Κοινότητα Νάξου.

Για το λόγο αυτό ζητούμε όπως συγκαλέσετε άμεσα και πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα αυτό, έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την παροχή γνωμοδότησης για την Μ.Π.Ε. που αφορά στο πλαίσιο Έργων Ανάπτυξης Λιμένα Νάξου.

Νάξος 23 Μαΐου 2020

Οι αιτούντες σύμβουλοι Κοινότητας Νάξου

Για την παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε»
Νικόλαος Χουζούρης
Γεωργία Περράκη

Για την παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας»
Δημήτριος Φρατζέσκος
Εμμανουήλ Βασαλάκης

Το έγγραφο της Επιτροπής Περιβάλλοντος

(Visited 106 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*