Νάξος και Μικρές Κυκλάδες: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη χρήση παραλιών και αιγιαλού (δικαιολογητικά)

Newsroom
20/05/2020 2:58
  •  
  •  
  •  

 

Ανακοίνωση για τη χρήση παραλιών και αιγιαλού εξέδωσε ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο δήμο.

Φέτος λόγω covid-19 οι διαδικασίες παραχώρησης έχουν απλοποιηθεί μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται η προσκόμιση μόνο των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να υπογραφούν και να προχωρήσουν γρήγορα οι συμβάσεις παραχώρησης για την εκμετάλλευση παραλιών.

Η ανακοίνωση του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων:

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 47458ΕΞ2020 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1864/15-05-2020 ΤΕΥΧΟΣ Β) με θέμα: «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου θάλασσας, λιμνοθάλασσας, μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών», ο Δήμος μας στη χωρική του αρμοδιότητα, σύμφωνα με το άρθρο 17 της ανωτέρω ΚΥΑ, αποκλειστικά για το έτος 2020, λόγω πανδημίας, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τόσο τις απευθείας μισθώσεις έκτασης αιγιαλού και παραλίας, όσο και τις μισθώσεις μέσω δημοπρασιών έως και 15/07/2020.

Κατόπιν των ανωτέρω καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον είναι ιδιοκτήτες όμοροι του αιγιαλού (απευθείας παραχώρησης) επιχειρήσεων κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων (camping), κέντρων αναψυχής, ναυταθλητικών σωματείων αναγνωρισμένων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καθώς και επιχειρήσεων θαλασσίων μέσων αναψυχής, να υποβάλλουν αίτηση στο Δήμο μας, σύμφωνα με το άρθρο 3 της ανωτέρω ΚΥΑ.

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα κάτωθι δικαιολογητικά:

α) Φορολογική ενημερότητα τελευταίου τριανταήμερου (30 ημέρες),
β) Άδεια λειτουργίας/γνωστοποίηση λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά περίπτωση,
γ)‘Έναρξη δραστηριότητας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. επιχείρησης υπαγόμενης στις επιτρεπτές από τις διατάξεις του άρθρου 13 του ν.2971/2001, όπως κάθε φορά ισχύει,
δ) Πιστοποιητικό περί μη οφειλής στον οικείο Δήμο και
ε) Μισθωτήριο της Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε., εφόσον παρεμβάλλεται δημόσιο κτήμα.

Σε περίπτωση που διαπιστωθούν καταπατήσεις ή αυθαίρετη χρήση αιγιαλού και παραλίας θα εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στο Γραφείο Εσόδων του Δήμου στα τηλ.:2285-3-60121 και 2285-3-60186.

(Visited 437 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.