Εγκρίθηκε η διαδικασία ανάθεσης της προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού στο ταχυδιυλιστήριο Εγγαρών

Εγγαρές ταχυδιυλιστήριο Εγγαρών
Newsroom
19/05/2020 15:51
 
 
 

 

Στο στάδιο της υλοποίησης περνά η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού στο ταχυδιυλιστήριο Εγγαρών Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, μετά την προέγκριση υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο, στην οποία προέβη η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης, η ΕΥΔ ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού στο ταχυδιυλιστήριο Εγγαρών Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων», το οποίο αποτελεί υποέργο της ομώνυμης Πράξης, συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 516.000€.

Το έργο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος φίλτρων διύλισης ενεργού άνθρακα στο ταχυδιυλιστήριο Εγγαρών. Με την προσθήκη των έξι νέων φίλτρων ενεργού άνθρακα, με δυνατότητα διύλισης 75κμ ανά ώρα το καθένα, θα επιτευχθεί η ποιοτική αναβάθμιση του παραγόμενου νερού, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα τηλεπαρακολούθησης των διεργασιών διύλισης, καθώς και των ποιοτικών παραμέτρων αυτής.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, το έργο είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

(Visited 155 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*