Πεντακάθαρη η θάλασσα του Απόλλωνα!

admin
22/09/2015 08:18
 
 
 

Άκρως ικανοποιητικά και εντός των επιτρεπτών ορίων ήταν τα αποτελέσματα του αιφνίδιου ελέγχου του θαλάσσιου ύδατος στην περιοχή του Απόλλωνα, που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας Νάξου, μετά από σχετική καταγγελία” σημειώνει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μετά από τον έλεγχο που έγινε στο νερό της θάλασσας του Απόλλωνα. 

Πιο συγκεκριμένα, στις 18 Αυγούστου -μετά από καταγγελία- πραγματοποιήθηκαν τρεις δειγματοληψίες θαλάσσιου ύδατος και επεξεργασμένου λύματος του Βιολογικού Καθαρισμού. Μετά από τους εργαστηριακούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι οι τιμές Κολοβακτηριδίων και Εντεροκόκκων ήταν εντός των επιτρεπτών ορίων για κολυμβητική περιοχή (μηδενικές).

Ο δήμος Νάξου υπογραμμίζει με έμφαση ότι, “κατόπιν τούτων, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, ότι χάρη στην καλή λειτουργία της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Απόλλωνα ακόμα και στην αιχμή λειτουργίας του με παροχές πλέον 160 κ.μ. ανά 24ωρο, δεν υπάρχει καμία μικροβιολογική επιβάρυνση στην ποιότητα του θαλάσσιου ύδατος και όλες οι χημικές παράμετροι ελέγχου της εξόδου του ΒΙΟ.ΚΑ είναι εντός των ορίων και σύμφωνες με τις εθνικές προδιαγραφές“.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το θέμα της λειτουργίας του ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία, ενώ έχει σταθεί αφορμή για καταγγελίες και αντιδικίες εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου αφού έχει φτάσει ακόμα και σε δικαστικές αίθουσες.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έχοντας πάντα ως πρωταρχικό μέλημα την προστασία της Δημόσιας Υγείας, προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και θα εξακολουθήσει να πράττει όσα απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία του ΒΙΟ.ΚΑ, προκειμένου η θαλάσσια περιοχή του Απόλλωνα να έχει αδιαμφισβήτητα εξαιρετική ποιότητα υδάτων κολύμβησης” σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου. 

(Visited 269 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*