Νάξος: 56 Σύριοι πρόσφυγες στην Τραγαία

admin
21/09/2015 10:54
 
 
 

 

Όλο και πιο συχνά κάνουν την εμφάνιση τους Σύριοι πρόσφυγες στα νησιά των Κυκλάδων.

Έτσι μετά τη Μύκονο και την Αμοργό αλλά και πρόσφατα στη Νάξο, Σύριοι μετανάστες βγήκαν τα ξημερώματα σήμερα στην παραλία Άγιος Γεώργιος Βορίδης (στα βόρεια της Νάξου, κάτω από το ορεινό Σκαδό).

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του naxostimes.gr οι πρόσφυγες είναι 56 (19 άνδρες, 16 γυναίκες και 21 παιδιά) και όπως φαίνεται αφίχθησαν στην παραλία του Αγίου Γεωργίου τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι πρόσφυγες έγιναν αντιληπτοί από Κωμιακίτες ερασιτέχνες ψαράδες το πρωί της Δευτέρας, οι οποίοι αμέσως ειδοποίησαν τον πρόεδρο του χωριού τους Δημήτρη Κορρέ ενημερώνοντας τον, για το συμβάν αλλά και ότι οι πρόσφυγες είχαν να φάνε και να πιουν νερό εδώ και 4 ημέρες όπως τους είπαν…

Ο κ. Κορρές άμεσα κινητοποίησε κι άλλους κατοίκους της Κορωνίδας και αφού προμηθεύτηκαν νερό και ψωμί πήγαν με αγροτικά αυτοκίνητα στην παραλία του Αγίου Γεωργίου Βορίδη και μετέφεραν τους μετανάστες στο χωριό Μέση αφού παράλληλα ειδοποίησαν και τις αρμόδιες αρχές (στις 7:50 το πρωί). 

Με συντονισμένες ενέργειες Λιμεναρχείου-Αστυνομίας και δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων οι 56 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν με πούλμαν στην Τραγαία όπου και θα φιλοξενηθούν στο Ειρηνοδικείο που βρίσκεται στο χωριό, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές εργασίες.

Ήδη ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός και άλλοι αρμόδιοι του δήμου βρίσκονται στο Ειρηνοδικείο Τραγαίας, ενώ έχει υπάρξει και ειδική μέριμνα για τη φιλοξενία τους, αφού σε πρώτη φάση έχουν δοθεί στρώματα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. 

 

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*