Νοσοκομείο Νάξου: Εγκαινιάστηκε η «απομονωμένη» μονάδα τεχνητού νεφρού

Άκης Αξαόπουλος
11/05/2020 20:00
 
 
 

 

Το Σάββατο 9 Μαΐου 2020 στις 6:30 το απόγευμα τελέστηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας  κ.κ. Καλλινίκου αγιασμός στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο 1 της κλινικής του ΓΝ-ΚΥ Νάξου, στo πλαίσιο έναρξης λειτουργίας, στον χώρο αυτό, της δυνατότητας αιμοκάθαρσης ασθενών της κλινικής και περιστατικών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού που χρήζουν απομόνωσης.

Στην τελετή παρευρέθηκαν εκτός του Σεβασμιωτάτου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας π. Κωνσταντίνος Κύλης, ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του ΓΝ-ΚΥ Νάξου κ. Καλλίτσα Φραγκίσκου, σύσσωμο το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με επικεφαλής τον υπεύθυνο της Μονάδας ιατρό νεφρολόγο κ. Μιχάλη Τζανακάκη, ο ιατρός κ. Βασίλειος Ραπτάκης, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης και αντιμετώπισης του κορωνοϊού Covid-19 και η Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ. Μαρία Μαγγιώρου.

Στο συγκεκριμένο χώρο τοποθετήθηκε το νέο μηχάνημα αιμοκάθαρσης το οποίο δώρισε πρόσφατα στο Νοσοκομείο μας η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας ως συνδρομή αγάπης και υποστήριξης στους πάσχοντες κατοίκους της περιοχής, τους οποίους καλύπτει υγειονομικά η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου  μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μετά το πέρας της τελετής του αγιασμού προσέφερε εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στον υπεύθυνο της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και στην ομιλία του προς τους παρευρισκομένους ανέφερε ότι παρά την δυσχερή οικονομικά περίοδο για την Εκκλησία λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19, η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας προχώρησε στην δωρεά ενός μηχανήματος αιμοκάθαρσης συναισθανόμενη τις ιδιαίτερες ανάγκες περίθαλψης που απαιτούνται σε αυτή την κατηγορία ασθενών από την Νάξο, Πάρο, Αντίπαρο αλλά και από τα γύρω νησιά και μάλιστα εν μέσω πανδημίας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η αναπληρώτρια Διοικήτρια του ΓΝ-ΚΥ Νάξου κ. Καλλίτσα Φραγκίσκου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Καλλίνικο για την δωρεά του νέου μηχανήματος αιμοκάθαρσης ενώ τόνισε τη σημαντικότητα της δωρεάς, δεδομένου ότι αφενός παρέχεται πλέον η δυνατότητα να υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση νεφροπαθείς που χαρακτηρίζονται ως ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού Covid-19 χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο οι υπόλοιποι αιμοκαθερόμενοι στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, αφετέρου το μηχάνημα αιμοκάθαρσης και ο θάλαμος που έγινε η τοποθέτησή του θα χρησιμοποιηθεί και μετά την παύση της πανδημίας για την αιμοκάθαρση ασθενών με λοιμώδη νοσήματα.

(Visited 998 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*