Τουρισμός και τοπικά προϊόντα στο επίκεντρο του οδοιπορικού της ΕΡΤ σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Άκης Αξαόπουλος
10/05/2020 00:59
 
 
 

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα το οδοιπορικό της ΕΡΤ στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες, το οποίο παρουσίασε σε πολλές εκπομπές και δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης ο Μάριος Κωνσταντινίδης.

Η ΕΡΤ επισκέφτηκε τη Νάξο μετά από πρόσκληση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στο πλαίσιο σειράς οδοιπορικών σε περιοχές της Ελλάδας.

Για περισσότερο από μία ώρα τηλεοπτικού χρόνου η Νάξος και οι μικρές Κυκλάδες προβλήθηκαν από την ΕΡΤ μεταφέροντας ανά την Ελλάδα τις ομορφιές, τη ζωή και τις αγωνίες των κατοίκων στη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του κορωνοϊού.

Ολοκληρώνοντας το οδοιπορικό στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες ο Μάριος Κωνσταντινίδης έκανε live σύνδεση στην εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» από την παραλία της Χώρας Νάξου. Στη διάρκεια του live μίλησε στην κάμερα ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Δημήτρης Καπούνης, ο οποίος τόνισε τη σημασία που έχει ο πρωτογενής τομέας για την οικονομία της Νάξου, προσθέτοντας πως η «Ένωση» πάει καλά και ότι η παραγωγή των εκλεκτών προϊόντων του νησιού (γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε., κ.ά.) δε σταμάτησε κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Ο κ. Καπούνης ζήτησε από τους αρμόδιους φορείς να στηρίξουν τους αγροκτηνοτρόφους και την πρωτογενή παραγωγή ώστε να λυθούν τα προβλήματα του κλάδου.

Δείτε το απόσπασμα:

Μερικές ώρες αργότερα, στα δελτία των 15:00 και 19:00, «έπαιξαν» δύο ρεπορτάζ του Μάριου Κωνσταντινίδη.

Στο πρώτο χρονικά ρεπορτάζ, ο δημοσιογράφος έκανε… αυτοψία στο Κουφονήσι, που ήδη οι κάτοικοι προετοιμάζονται να δεχθούν τους καλοκαιρινούς επισκέπτες.

Δείτε το απόσπασμα:

Στο δεύτερο ρεπορτάζ, αναδείχτηκε το γεγονός ότι ο πρωτογενής τομέας «κρατά όρθια» την οικονομία της Νάξου (μπροστά και στην αβεβαιότητα της φετινής καλοκαιρινής σεζόν). Στο ρεπορτάζ αναφορά επίσης έγινε στο ρόλο της ΕΑΣ και των πιστοποιημένων προϊόντων της στην τοπική οικονομία αλλά και στο γεγονός ότι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται κοντά στους αγρότες.

Δείτε το απόσπασμα:

(Visited 446 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*