Έργα βελτίωσης και σήμανσης στην οδό Χώρας – Εγγαρών από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

admin
16/09/2015 14:01
 
 
 

Εργολαβική σύμβαση για τη «Βελτίωση – σήμανση οδού Χώρας- Εγγαρών Νήσου Νάξου» έναντι συνολικού ποσού 837.578,61 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο του προγραμματισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για παρεμβάσεις που θα καταστήσουν το οδικό δίκτυο των νησιών ασφαλέστερο και πιο λειτουργικό.

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου, προβλέπονται εργασίες ασφαλτόστρωσης, διαγράμμισης και σήμανσης της οδού σε συνολικό μήκος 6.300 μ., καθώς και κατασκευή τεχνικών έργων, καναλιού απορροής ομβρίων, αγωγών ύδρευσης κλπ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο κρίνεται απαραίτητο για την βελτίωσης της Επαρχιακής Οδού Χώρας Νάξου – Εγγαρών, διότι την τελευταία δεκαετία η κυκλοφορία των οχημάτων, ιδίως βαρέως τύπου, έχει αυξηθεί λόγω της κατασκευής των σφαγείων του Δήμου Νάξου και της καθημερινής μεταφοράς απορριμμάτων στον ΧΑΔΑ του Δήμου και έχουν προκληθεί πολλές και σημαντικές φθορές στο οδόστρωμα και στα τεχνικά έργα του δικτύου αυτού.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2015.

Ο ανάδοχος υποχρεούται να ολοκληρώσει το έργο σε διάστημα 300 ημερολογιακών ημερών από την υπογραφή της σύμβασης.

(φωτό: kykladiki.gr)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*