Απάτη σε βάρος Ναξιώτη επιχειρηματία – Άγνωστος του άρπαξε 9.500 ευρώ προσποιούμενος υπάλληλο τράπεζας

Newsroom
01/05/2020 00:56
 
 
 

 

9.500 ευρώ κατάφερε να αποσπάσει από επιχειρηματία χωριού της Νάξου, άγνωστος δράστης ο οποίος προσποιήθηκε τραπεζικό υπάλληλο.

Το περιστατικό, που συνέβη την Τετάρτη 29 Απριλίου, περιέγραψε ο επιχειρηματίας στο naxostimes «για να μην την πατήσουν και άλλοι πολίτες» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

«Με πήρε τηλέφωνο κάποιος και επικαλέστηκε ότι μου τηλεφωνεί από τράπεζα. Η φωνή του μάλιστα -από σύμπτωση- μου φάνηκε γνώριμη και του είπα «Μ… εσύ είσαι;» «Ναι» μου απάντησε. Επικαλέστηκε ότι λόγω κορωνοϊού η επιχείρηση μου έχει επιδοτηθεί με 22.000 ευρώ, χρήματα που δεν είχα πάει να παραλάβω και από στιγμή σε στιγμή θα γύριζαν πίσω» σημείωσε απογοητευμένος ο επιχειρηματίας.

«Μου έπεσε …λαχείο»

«Χάρηκα, και μάλιστα στην αρχή είπα «μου έπεσε λαχείο» σημείωσε.

Ο άγνωστος μάλιστα τον ενημέρωσε ότι ο ίδιος θα μεσολαβήσει ώστε να μπορέσει να κάτι για «να μη χαθούν» τα χρήματα. Του ζήτησε να κατέβει στη Χώρα και να πάει στην τράπεζα να τον συναντήσει, αλλά πρωτύτερα θα έπρεπε, όπως του είπε, να βάλει σε άλλη τράπεζα 9.500 ευρώ για φόρο παρακράτησης. Μάλιστα τον συμβούλευσε να είναι προσεκτικός και να μην πει πουθενά τίποτα γιατί «θα έχανε τη δουλειά του».

«Κατέθεσα τα 9.500 ευρώ»

«Πήγα στην τράπεζα και κατέθεσα τα 9.500 ευρώ όπως μου είπε, στο όνομα (και καλά) του προϊσταμένου του στην Αθήνα».

Αφού και έγινε η κατάθεση, ο επιχειρηματίας πήγε στην άλλη τράπεζα για να πάρει τα «υπόλοιπα χρήματα» από τα 22.000 ευρώ και να συναντήσει τον υπάλληλο που τόση ώρα «συνεννοούνταν» μαζί του. Μάλιστα σε νεότερη επικοινωνία, του είπε πριν πάει, να πάει να βγάλει μια φορολογική ενημερότητα.

«Προφανώς για να με καθυστερήσει μου ζήτησε να βγάλω φορολογική ενημερότητα. Του είπα πάρε το λογιστή μου να τη ζητήσεις. Μου είπε εντάξει. Λίγο αργότερα που πήρα το λογιστή, μου είπε ότι ποτέ δεν τον πήρε κανείς τηλέφωνο να του ζητήσει ενημερότητα. Τότε κατάλαβα την απάτη…».

Αμέσως ο επιχειρηματίας επέστρεψε στην τράπεζα που είχε κάνει την κατάθεση πριν από λίγα λεπτά αλλά τα χρήματα είχαν ήδη κάνει «φτερά».

Ο επιχειρηματίας πήγε στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε το γεγονός.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστου δράστη.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το συμβάν

Την 29-04-2020 από το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστου δράστη ο οποίος σύμφωνα με σχετική καταγγελία προσποιούμενος τον υπάλληλο τραπεζικού υποκαταστήματος απέσπασε χρήματα από επιχειρηματία, με το πρόσχημα της επιστροφής πολλαπλάσιου ποσού ως οικονομική ενίσχυση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επισημαίνεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε ανάλογες περιπτώσεις και να προβαίνουν σε επικοινωνία με τους αρμόδιους Φορείς – Υπηρεσίες πριν την οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή.

(Visited 2.985 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*