48 νέοι τάφοι θα κατασκευαστούν στο νεκροταφείο Νάξου

Newsroom
24/04/2020 01:48
 
 
 

 

Νέοι τάφοι πρόκειται να κατασκευαστούν στο κοιμητήριο της Νάξου. Την είδηση έκανε γνωστή ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ο οποίος υπέγραψε συμφωνία με την τεχνική εταιρία «ΣΜΙΛΗ ΑΤΕ».

Συγκεκριμένα, υπεγράφη την Πέμπτη από το δήμαρχο Δημήτρη Λιανό και την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΣΜΙΛΗ ΑΤΕ» Χρυσούλα Τσάλα η σύμβαση για την κατασκευή νέων τάφων στο κοιμητήριο του Τιμίου Σταυρού στη Νάξο. Το έργο προβλέπει την κατασκευή 48 νέων υπέργειων τάφων, με παράλληλη διαμόρφωση του χώρου που θα χρησιμοποιηθεί.

Αυτό το έργο είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί αφού το κοιμητήριο είναι υπερκορεσμένο. Επίσης αναγκαίο θα ήταν να εξεταστούν και οι λόγοι που οι νεκροί στην πλειοψηφία τους δεν αποστεώνονται στο συγκεκριμένο κοιμητήριο με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να γίνονται οι εκταφές όταν θα πρέπει να συμβαίνει αυτό.

Δεν υπάρχει χώρος να ενταφιάζονται οι νεκροί

Όπως είναι γνωστό το νεκροταφείο του Τίμιου Σταυρού είναι γεμάτο και τα προβλήματα που έχουν προκύψει είναι πολλά, αφού δεν υπάρχει χώρος να ενταφιάζονται οι νεκροί, τη στιγμή μάλιστα που οι περισσότεροι μένουν εκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από όσο θα έπρεπε, αφού δε λιώνουν.

Όπως έχει αναφέρει σε παλαιότερο ρεπορτάζ το naxostimes.gr, με την παρέλευση 4 χρόνων καλούνται οι συγγενείς να κάνουν εκταφή όμως στις περισσότερες περιπτώσεις διαπιστώνεται ότι ο νεκρός είναι σχεδόν ατόφιος, ενώ πολλές φορές επιπλέει μέσα σε νερό και δεν έχει γίνει αποστέωση.

Λόγω έλλειψης χώρου για νέους ενταφιασμούς οι συγγενείς των νεκρών θα έπρεπε να μεταφέρουν σε άλλο μέρος (για δεύτερο ενταφιασμό) τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αυτή τη φορά σε χώμα, σε χωράφι πίσω από την εκκλησία του νεκροταφείου, κάτι το οποίο εκτός του ότι είναι παράνομο είναι και ιδιαίτερα ψυχοφθόρο.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας το παραπάνω φαινόμενο μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα έπειτα από το ρεπορτάζ του naxostimes, πλέον δεν συμβαίνει.

(Visited 990 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*