170.000 ευρώ για εργασίες συντήρησης των σχολείων της Νάξου

admin
10/09/2015 21:14
 
 
 

 

Το ΓΕΛ Τραγαίας

Στις απαραίτητες εργασίες για να παραδοθούν την Παρασκευή στους μαθητές τα σχολεία της Νάξου έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει, έχει προχωρήσει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που διέθεσε για το σκοπό αυτό 170.000 ευρώ από τις σχολικές επιτροπές.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση στα περισσότερα σχολικά κτίρια πραγματοποιήθηκαν βαψίματα, και ελαιοχρωματισμοί, αντικατάσταση κουφωμάτων, επισκευές, προμήθεια εξοπλισμού, όπως κλιματιστικά, κουρτίνες κ.α., συντηρήσεις ή αντικαταστάσεις των κιγκλιδωμάτων, κατασκευή σκιάστρων, τοποθετήθηκαν παγκάκια κ.α.

Η ανακοίνωση του δήμου: 

Αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας και αντιλαμβανόμενος την αναγκαιότητα συντήρησης των σχολικών κτιρίων, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μερίμνησε προκειμένου να παραδώσει στους μαθητές σχολεία ευπρεπισμένα και καθαρά.

Παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, τον μεγάλο αριθμό των σχολείων και των πενιχρών εσόδων, διατέθηκαν περισσότερα από 170.000 ευρώ από τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, επισκευών και προμηθειών, όπου απαιτούνταν, εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς και της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων.

Έτσι, στα περισσότερα σχολικά κτίρια πραγματοποιήθηκαν βαψίματα, και ελαιοχρωματισμοί, αντικατάσταση κουφωμάτων, επισκευές, προμήθεια εξοπλισμού, όπως κλιματιστικά, κουρτίνες κ.α., συντηρήσεις ή αντικαταστάσεις των κιγκλιδωμάτων, κατασκευή σκιάστρων, τοποθετήθηκαν παγκάκια κ.α.

Επιπρόσθετα, η Δημοτική Αρχή, δίνοντας υψίστη σημασία και προτεραιότητα στη συντήρηση και τον ευπρεπισμό των σχολικών κτιρίων με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και τη βελτίωση των συνθηκών, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών, την εύρεση και την εξοικονόμηση χρημάτων είτε από Ευρωπαϊκά Προγράμματα είτε από ιδίους πόρους, τα οποία διατίθενται σε μεγάλα έργα για τη σχολική κοινότητα.

Πιο συγκεκριμένα τα έργα που πραγματοποιήθηκαν ανά σχολείο είναι τα εξής:

 

 

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*