Μεγάλη Παρασκευή στη Νάξο: Πιστοί με δάκρια στα μάτια ζητούσαν να μπουν στην εκκλησία του Αγίου Νικοδήμου

εκκλησία Αγίου Νικοδήμου
Newsroom
17/04/2020 16:46
 
 
 

 

Αρκετοί πιστοί συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικοδήμου στη Χώρα της Νάξου, με σκοπό να μπουν στην εκκλησία για να προσκυνήσουν τον επιτάφιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες έξω από την εκκλησία συγκεντρώθηκαν περίπου 30 άτομα όμως αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί τους εμπόδισαν.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του naxostimes.gr άλλοι με δάκρια στα μάτια, άλλοι με παρακάλια προσπαθούσαν να πείσουν τους αστυνομικούς να τους επιτρέψουν την είσοδο, κάτι που φυσικά δε συνέβη αφού λόγω των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού απαγορεύεται η είσοδος στις εκκλησίες και οι λειτουργίες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

«Κι εμείς οι ιερείς αισθανόμαστε άσχημα…»

«Ο κόσμος ήθελε να προσκυνήσει. Οι πόρτες της εκκλησίας είναι κλειδωμένες σύμφωνα με τις εντολές που έχουν δοθεί και κανένας δεν επιτρέπεται να μπει εντός αυτών. Κι εμείς οι ιερείς αισθανόμαστε πολύ άσχημα βλέποντας άδειες καρέκλες στους ναούς. Θα πρέπει όμως όλοι μας να κάνουμε υπομονή και να προσευχόμαστε να περάσει όλο αυτό και με τη Χάρη του Θεού να γυρίσουμε στην κανονικότητα μας» σημείωσε στο naxostimes ο πατέρας Κωνσταντίνος Κύλης υπεύθυνος του Ιερού Ναού του Αγίου Νικοδήμου.

Όπως αρκετοί συζητούσαν προφανώς κάποιοι πιστοί να μη γνωρίζουν ή να μην έχουν επαρκώς ενημερωθεί ότι αυτές τις ημέρες δεν επιτρέπεται καθόλου η είσοδος στις εκκλησίες, μιας και πριν λίγες ημέρες είχε δοθεί ωράριο (11:00-13:00 κάθε μέρα και 13:00-17:00 τη Μεγάλη Παρασκευή) που θα άνοιγαν οι πόρτες των ναών για τους πιστούς.

Δεν υπήρξε καμία αναστάτωση

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας δεν υπήρξε καμία αναστάτωση και δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο στο ναό του Αγίου Νικοδήμου.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί βεβαίωσαν παραβάσεις σε όσους δεν είχαν μαζί τους διατυπώσεις για τη μετακίνηση τους.

«Στόχος μας είναι να περιοριστούν στο ελάχιστο οι μετακινήσεις των πολιτών. Μέχρι σήμερα τα έχουμε πάει πάρα πολύ καλά… Εμείς προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και ο κόσμος, αυτές τις κρίσιμες ημέρες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, θα πρέπει να παραμείνει σπίτι» σημείωσε στο naxostimes υψηλόβαθμο στέλεχος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου. Συμπλήρωσε επίσης ότι αυτές τις ημέρες «η αστυνομία θα είναι συνεχώς έξω προκειμένου, πρωτίστως, να διαφυλάξει το δημόσιο αγαθό, που λέγεται υγεία».

(Visited 3.680 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*