Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου: Για πρώτη φορά οι κτηνοτρόφοι μας δεν θα πάνε στου Ψυρρή…

psiri naxos 2017 11
Newsroom
11/04/2020 14:29
 
 
 

 

Για πρώτη φορά από την δεκαετία του ’50 δεν θα έρθουν στου Ψυρρή οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας του Φιλωτίου και της Ορεινής Νάξου, για να διαθέσουν τα φημισμένα προϊόντα τους όπως αμνοερίφια και αρσενικό (κεφαλοτύρι) Νάξου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για πρώτη φορά η πλατεία Ψυρρή, οι γύρω δρόμοι και τι κτίριο του Συλλόγου μας στου Ψυρρή δεν θα φιλοξενήσουν τους συγχωριανούς μας και το Πασχαλινό παζάρι /έκθεση παραδοσιακών προϊόντων που έχει αγκαλιάσει ο Δήμος Αθηναίων με τόση αγάπη.

Για πρώτη φορά οι κτηνοτρόφοι μας πλήττονται τόσο βάναυσα.

Εδώ χρειάζεται όλοι οι Φιλωτίτες, οι Αξιώτες και οι φίλοι μας να βάλουμε πλάτη και να παραγγείλουμε το κρέας και τυρί μας από τον συγχωριανό μας βοσκό ή από καταστήματα που πωλούν Ναξιακά προϊόντα, για να μετριάσουμε την ζημία τους και να τους βοηθήσουμε να σταθούν στα πόδια τους.

Τα προϊόντα τα φέρνουν μεταφορικές στην Αθήνα. Η Πολιτεία πρέπει να ενσκήψει πάνω στους κτηνοτρόφους μας και να τους αποζημιώσει για την απώλεια εισοδήματος που θα έχουν (διαφορά στις τιμές πώλησης πέρυσι και φέτος), να περιορίσει τις εισαγωγές αμνοεριφίων, να απαγορεύσει τον χαρακτηρισμό ως Ελληνικών αμνοεριφίων αυτά με αλλοδαπή προέλευση, να επιδοτήσει τις ζωοτροφές για τα ζώα που δεν θα διατεθούν, να προχωρήσει σε εκπτώσεις σε φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και να στηρίξει έτσι αυτόν τον σημαντικό πρωτογενή τομέα ανάπτυξης για τον τόπο μας.

Αγαπητοί συγχωριανοί,

το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου εύχεται να βγούμε γρήγορα από αυτήν την δεινή κατάσταση, στην οποία έχουμε περιέλθει, πιο γεροί και πιο δυνατοί από πριν και να έχουμε καλό Πάσχα.

*H παραπάνω φωτογραφία είναι από παλιές και διαχρονικές αφίσες για να μας θυμίζουν ότι ο Σύλλογος ήταν και είναι κοντά στους Φιλωτίτες Κτηνοτρόφους

(Visited 1.054 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*