VIDEO: Νάξος – Κορωνοϊός: Αεροδιακομιδή του 49χρονου σε νοσοκομείο αναφοράς στη Αθήνα

Newsroom
07/04/2020 20:37
 
 
 

 

Με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, στην ειδική για την περίσταση κάψουλα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η αεροδιακομιδή, σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα, του 49χρονου Λιμενικού από τη Νάξο, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Για την αεροδιακομιδή τηρήθηκε το απαραίτητο πρωτόκολλο και ελήφθησαν όλα τα μέτρα προστασίας.

αεροδιακομιδή - κορονοϊός - Νάξος

Το ελικόπτερο έφτασε στο αεροδρόμιο του νησιού στις 15:30 και το ασθενοφόρο που βρίσκονταν ήδη εκεί, παρέλαβε την ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης και επέστρεψε στο νοσοκομείο προκειμένου να παραλάβει τον ασθενή και να τον μεταφέρει στο αεροδρόμιο.

αεροδιακομιδή - κορονοϊός - Νάξος

Μετά από όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, η μεταφορά του ασθενούς στο ελικόπτερο και η αεροδιακομιδή του, ολοκληρώθηκε περίπου στις 17:40.

Ιχνηλάτηση επαφών

Ωστόσο, σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών του 49χρονου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ και της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Έχουν ήδη ληφθεί δείγματα από τις στενές επαφές του ασθενούς (συγγενείς, φίλους συναδέλφους στο Λιμεναρχείο), μετά από συνεννόηση του νοσοκομείου Νάξου με τον ΕΟΔΥ, τα οποία αποστέλλονται στο Ινστιτούτο Παστέρ και τα αποτελέσματά τους αναμένονται άμεσα.

Επίσης, οι επαφές του ασθενούς έχουν τεθεί σε καραντίνα υπό την επιτήρηση της αστυνομίας.

Στο νοσοκομείο του νησιού πραγματοποιείται σε συνεργασία με το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων απολύμανση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, καθώς και του ασθενοφόρου που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του ασθενούς στο ελικόπτερο.

Απολύμανση πραγματοποιήθηκε και στο Λιμεναρχείο Νάξου.

Ο 49χρονος πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Νάξο

Ο 49χρονος, στέλεχος του Λιμενικού, είναι Ναξιώτης, ζει και εργάζεται στο νησί ενώ ανήκει σε ευπαθείς ομάδες.

Την Κυριακή παρουσίασε έντονα συμπτώματα λοίμωξης και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Νάξου, από την οικία του στην παραθαλάσσια περιοχή Καστράκι όπου διέμενε τις τελευταίες ημέρες.

Στο νοσοκομείο κρίθηκε ότι χρήζει νοσηλείας και κατόπιν συνεννόησης με τον ΕΟΔΥ, έγινε λήψη δείγματος το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ το πρωί της Δευτέρας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας επιβεβαιώθηκε από το Παστέρ ότι ο ασθενής ήταν θετικός στον νέο κορωνοϊό COVID-19.

Στη Νάξο σήμανε συναγερμός, όπως και στο Λιμεναρχείο του νησιού που υπάρχει έντονη ανησυχία αφού σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes παρά το γεγονός ότι ο 49χρονος βρίσκονταν σε άδεια το τελευταίο διάστημα, πριν από περίπου μία εβδομάδα επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο για θέματα της εργασίας του.

Όπως επισημάνθηκε από το νοσοκομείο Νάξου σε ότι αφορά τη μεταφορά και τη νοσηλεία του, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθε σε επαφή μαζί του χρησιμοποίησε όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το πρωτόκολλο διαχείρισης, ήδη είναι σε πλήρη εξέλιξη η ιχνηλάτηση όλων των επαφών του ασθενούς ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο 49χρονος που έχει καταγωγή από τη Νάξο έμενε μόνος του.

Το ερώτημα όλων είναι πώς ο 49χρονος κόλλησε τον ιό…
Αυτή είναι και η έντονη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας…

αεροδιακομιδή - κορονοϊός - Νάξος

αεροδιακομιδή - κορονοϊός - Νάξος

(Visited 4.109 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*