Νάξος – Κορωνοϊός: Σε εξέλιξη η διακομιδή του 49χρονου

Newsroom
07/04/2020 16:18
 
 
 

 

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η αεροδιακομιδή του 49χρονου -πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη Νάξο- σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Το Super Puma βρίσκεται από τις 15:30 στο αεροδρόμιο Νάξου και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η μεταφορά του ασθενούς από το νοσοκομείο, μέσα στην ειδική κυψέλη που παραλήφθηκε από το ΕΚΑΒ από το ελικόπτερο, προς το αεροδρόμιο…

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Νάξου την ώρα που προετοιμάζεται να παραλάβει τον ασθενή για την αεροδιακομιδή του

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ περίμενε στο αεροδρόμιο το Super Puma και παρέλαβε την ειδική κυψέλη αρνητικής πίεσης προκειμένου να επιστρέψει στο νοσοκομείο και να μεταφέρει τον ασθενή μέσα σε αυτήν στο αεροδρόμιο.

17:55: Πριν από λίγη ώρα ο ασθενείς μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο και σε λίγα λεπτά θα πραγματοποιθεί η διακομιδή του σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Η επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου Νάξου

Σήμερα στις 17:40 ξεκίνησε η διαδικασία διακομιδής από το ΓΝ-ΚΥ Νάξου του 49χρονου ασθενούς, που διεγνώσθη χθες θετικός στο νέο κορωνοϊό Covid 19, με κάψουλα αρνητικής πίεσης, προς Νοσοκομείο αναφοράς της Αττικής.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ και της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. Έχουν ήδη ληφθεί δείγματα από τις στενές επαφές του ασθενούς, κατόπιν συνεννοήσεως με τον ΕΟΔΥ, τα οποία αποστέλλονται στο Ινστιτούτο Παστέρ και τα αποτελέσματά τους αναμένονται άμεσα.
Στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων απολύμανση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του Νοσοκομείου, καθώς και του ασθενοφόρου που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του ασθενούς στο ελικόπτερο.

(φωτό 1: Η παραλαβή της κυψέλης από το ΕΚΑΒ, για τη μεταφορά του ασθενούς)

Φωτογραφίες από την ώρα (17:40) που ο ασθενής μέσα στην ειδική κυψέλη αρνητικής πίεσης, μπαίνει στο ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο αεροδρόμιο:

Σε λίγο περισσότερα…

(Visited 5.215 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*