Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Νάξο – 22 τεστ, όλα αρνητικά

Νοσοκομείο Νάξου - Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊούυ
Newsroom
02/04/2020 16:49
 
 
 

 

Κανένα κρούσμα κορωνοϊού δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα στη Νάξο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του naxostimes.gr, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, κανένα κρούσμα COVID-19 δεν έχει επιβεβαιωθεί στο νησί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι σήμερα έχουν σταλεί για εξέταση σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Αθήνας, 22 δείγματα για τον SARS-CoV-2 τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

Στο νησί τηρούνται όλα τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού και οι πολίτες στην συντριπτική πλειοψηφία τους «μένουν σπίτι» και παρακολουθούν -όπως όλοι- τις καθημερινές εξελίξεις σε ότι αφορά την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού.

Όλοι όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα λοίμωξης εξετάζονται στο ειδικά διαμορφωμένο ISO BOX που έχει τοποθετηθεί για αυτό το σκοπό στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Νάξου και τηρείται το απαραίτητο πρωτόκολλο για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.
Στους χώρους του νοσοκομείου πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες απολυμάνσεις ενώ μέχρι στιγμής τουλάχιστον υπάρχει επάρκεια σε είδη ατομικής προστασίας.

Το νοσοκομείο του νησιού διαθέτει έναν αναπνευστήρα ενώ αναμένονται ακόμα τρεις.

Ωστόσο με έκτακτη χρηματοδότηση από τη 2η ΔΥΠΕ έγινε πρόσληψη δύο γιατρών (καρδιολόγου και παιδίατρου) ενώ αναμένονται προσλήψεις και νοσηλευτικού προσωπικού.

Αυτό που ιδιαίτερα προβληματίζει τους κατοίκους της Νάξου, όπως και των άλλων νησιών, είναι η αντιμετώπιση σοβαρού περιστατικού με COVID-19, τη στιγμή που οι αεροδιακομιδές είναι δύσκολες όπως έχει δηλώσει ο κ. Τσιόρδας. Να σημειωθεί ότι για ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχει μονάχα ένας κλωβός αρνητικής πίεσης για να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση αεροδιακομιδής. Ωστόσο, όπως έχει κάνει γνωστό η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρόκειται να προμηθεύσει το ΕΚΑΒ με ακόμα δυο κλωβούς.

(Visited 1.878 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*