Αναφορά Συρμαλένιου για τους κτηνοτρόφους της ορεινής Νάξου

psiri naxos 2017 11
Newsroom
29/03/2020 14:20
 
 
 

 

Το θέμα των κτηνοτρόφων της Νάξου και την ανησυχία τους για τη διάθεση των προϊόντων τους στην αγορά κατέθεσε με ερώτημα του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Ο κ. Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή της Κτηνοτροφικής Ένωσης Φιλωτίου Νάξου προς τους αρμόδιους φορείς, με την οποία εκφράζεται η ανησυχία ότι μεγάλο μέρος της τοπικής παραγωγής (κρέας, τυρί κ.ά,) κινδυνεύει να μείνει αδιάθετο με ολέθριες συνέπειες για τους κτηνοτρόφους και το νησί.

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν κρατική μέριμνα, έτσι ώστε να μην γίνουν εισαγωγές κρεάτων από άλλες χώρες και να διατεθούν στην αγορά εγχώρια προϊόντα. Επίσης ζητούν άμεση καταβολή της Ενιαίας Οικονομικής Ενίσχυσης Κτηνοτρόφων, καταβολή έκτακτου επιδόματος, αναστολή φορολογικών οφειλών, ευεργετικές ρυθμίσεις για αποπληρωμή δανείων και οφειλών προς τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και άτοκα και επιδοτούμενα δάνεια.

«Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά» αναφέρει μεταξύ άλλων στον αρμόδιο υπουργό.

(Visited 445 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*