Ανησυχία στους εργαζόμενους στη «Νησίδα Μουσείων Κάστρου Νάξου» – «Δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό»

Newsroom
26/03/2020 23:30
 
 
 

 

Ιδιαίτερα ανήσυχοι για την υγεία τους είναι οι άνθρωποι που εργάζονται στο έργο της «Νησίδας Μουσείων Κάστρου Χώρας Νάξου»…

Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr και ενώ τα μέτρα περιορισμού για την πρόληψη μετάδοσης του νέου φονικού ιού COVID-19 γίνονται ολοένα και πιο αυστηρά, στο παραπάνω έργο εργάζονται 13 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, τα οποία μοιράζονται τους ίδιους χώρους, δουλεύουν σε πολύ κοντινή απόσταση ο ένας από τον άλλο και έχουν κοινή τουαλέτα.

«Η τουαλέτα και ο χώρος καθαρίζονται μία φορά την εβδομάδα και θα πρέπει καθημερινά να φροντίζουμε εμείς και γι αυτό. Μπορεί να έγινε απολύμανση μια φορά, αυτό όμως δε σημαίνει ότι λύθηκε το πρόβλημα και ότι υπάρχει η απαραίτητη προστασία» σημειώνει εργαζόμενος.

Όπως αναφέρουν εργαζόμενοι, ακόμα και την ώρα της δουλειάς αναγκάζονται να δουλεύουν σε πολύ κοντινή απόσταση χωρίς να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και χωρίς να τηρείται το όριο της απόστασης των 2 μέτρων, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί ο φόβος για τυχόν μετάδοση του κορωνοϊού.

Μετά τα παραπάνω, όπως τονίζουν εργαζόμενοι «τρέμει η ψυχή μας κάθε μέρα και μέτρα προστασίας δε λαμβάνονται… Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων θα πρέπει άμεσα να φροντίσει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να βρεθούν λύσεις ώστε να δουλεύουμε και να νιώθουμε ασφαλείς» σημειώνουν.

Να σημειωθεί ότι εικάζεται πως για τους παραπάνω λόγους κάποιοι από τους εργαζόμενους αναγκάστηκαν να πάρουν την κανονική τους άδεια από την προηγούμενη Δευτέρα, παρακινούμενοι από το φόβο.

(Visited 1.774 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*