25η Μαρτίου στη Νάξο: Μόνος ο Μητροπολίτης Παροναξίας στο μνημείο των ηρώων

Μητροπολίτης Παροναξίας
Newsroom
26/03/2020 02:35
 
 
 

 

Σε τίποτα δεν θύμιζε τα προηγούμενα χρόνια ο φετινός εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στη Νάξο…

Στους δρόμους δεν ήχησαν τα τύμπανα, οι μαθητές δεν παρέλασαν, το μνημείο των ηρώων ήταν άδειο από στεφάνια και ο εθνικός ύμνος ακούστηκε μόνο από τα σπίτια των πολιτών…

Μόνος, ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μπροστά στο μνημείο των ηρώων τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες της επανάστασης.

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας την 25η Μαρτίου, ημέρα του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ιερούργησε αρχικά μόνος και κεκλεισμένων των θυρών στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης Νάξου.

Στη συνέχεια μέσα από τους έρημους δρόμους της πόλης της Νάξου ο Μητροπολίτης μετέβη στο ηρώο όπου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση.

Στη συνέχεια, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής προέστη της δοξολογίας για την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 στο τέλος της οποίας ευχήθηκε στους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας και όλους τους κατοίκους της Παροναξίας τόσο για την διπλή γιορτή όσο και για την απαλλαγή από τον θανατηφόρο ιό με τις πρεσβείες της Παναγίας και τους κάλεσε να ψάλλουν όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο.

Να σημειωθεί πως τόσο η Θεία Λειτουργία όσο και η Δοξολογία τελέστηκαν κεκλεισμένων των θυρών και προς αναμετάδοση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητρόπολης «Παροναξία FM» ενώ με εντολή του Σεβασμιωτάτου στις 11 π.μ χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες των ενοριακών ναών και στα τρία νησιά της Μητροπολιτικής Περιφέρειας.

(Visited 590 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*